Nyheten som tenner Zuccarellos håp

- Jeg setter veldig pris på det.

 CRUISET HJEM:  Mats Zuccarello Aasen dro hjem fra Ekebergsletta i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
CRUISET HJEM: Mats Zuccarello Aasen dro hjem fra Ekebergsletta i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

EKEBERG ( Dagbladet): Hjemme på ferie i Norge fikk Mats Zuccarello Aasen (26) en gledelig beskjed. Rekkekamerat og kamerat Derick Brassard har signert ny kontrakt med New York Rangers.

- Vi er veldig gode kompiser, og henger mye på fritida. Og det har mye å gjøre med at det klaffer på isen også, innrømmer Zuccarello til Dagbladet.

De to spilte på rekke sammen med Benoît Pouliot i fjor. Til sammen sto de for 150 poeng i seriespillet. Zucca var Rangers bestemann med 59, Brassard hadde 45 og Poliout sto for 36.

Sistnevnte dro til Edmonton Oilers etter fjorårssesongen - men «Zucca» og «Bras» blir.

Best sammen Viktige på banen for Rangers - men den kanadiske rekkekameraten er også viktig for den norske iskrigeren privat. Derfor var det 26-åringen lettet da kompisen fikk ny kontrakt:

- Det er viktig for begge to. Vi har spilt vår beste sesong med hverandre, det er viktig for begge to at han blir.   Jeg trives med alle, men det er kult å ha de nærmeste kompisene der. Jeg setter veldig pris på det.

Nye høyder Det var ingen tvil om hvem som var de to største navnene på Ekeberg i går. Petter Northug og Mats Zuccarello Aasen.

Zuccarello signerte seg for ett mål og to målgivende i kjendiskampen - og var den mest populære i etterkant.  Han hadde det egentlig travelt - men over 100 selfier ble tatt  mens autografblekket fløy over Rangers-drakter, ark og parkeringsbilletter.

Manageren så på klokka og mens nordmannen fortsatte videre gjennom folkehavet.

Alle ville ha en bit før han drar tilbake til USA.

Press Om ikke lenge venter en ny sesong i NHL for mannen som ble kåret til Rangers beste spiller i fjor. En ny ettårskontrakt er signert, og mens han har pleiet en sliten kropp i sommer, er det straks tilbake til hardkjøret.

- Det blir tøft. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste og bidra. Poeng og sånn tenker jeg ikke så mye på, det viktigste er å bidra med laget.

Mer press på deg med kort kontrakt?

- Det vil jeg ikke si. Press har man uansett. Det gir press på meg og press på Rangers.

Singel Zuccarello lever livets glade dager i byen som aldri sover, New York.  Med mye reising og kamper i sesong, er det ikke tid til mye annet.

Han har en leilighet - som han tenker på å bytte ut. Men som han så greit sier selv:

- Det viktigste er å ha et sted å sove.

Med mesteparten av tiden viet til hockey- har han ikke hatt tid til å finne den rette jenta ennå. 

Så slapp av jenter - gårsdagens mest populære på Ekeberg er fortsatt singel:

- Det er ikke noe nytt, sier han lurt mens en ny bråte med autografinteresserte barn har kommet til.