Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nykänen er verdensmester

Feirer gullet med pølse.

(Dagbladet.no):  Matti Nykänen kan fortsatt hoppe på ski. Han er fortsatt best - nå blant gamlegutta.

I dag ble han verdensmester for veteraner, i klassen 40 til 44 år, skriver finske Hufvudstadsbladet. Han var suveren med to hopp på 37,5 og 37 meter i 38-metersbakken i Taivalkoski.

44-åringen noterte 213,1 poeng og var lengst i begge omganger. Gullet er langt i fra hans første, tidliger har lysluggen plukket med seg fire gull fra OL og fem fra VM - det siste i 1989.

Norsk sølvvinner

Norske Jan Inge Skjerven fra Hafslo i Sogn og Fjordane tok VM-sølv i finnens klasse, med 199,2 poeng. Bronsen fikk russiske Fidel Terentjev.

- Jeg fikk til to gode hopp og er kjempefornøyd, sier Skjerven til Dagbladet.no.

Han synes det er helt greit å bli slått av en gammel legende. Han hoppet 36,5 og 36 meter, altså en meter kortere enn Nykänen i hvert av hoppene.

Mens de ventet på å sette utfor bakken, fikk Skjerven også sjansen til å prate med Matti. Og det var en udelt positiv opplevelse.

image: Nykänen er verdensmester

- Han virket veldig jordnær. På toppen var han veldig rolig, og smilet var tilbake. Han virket å være i kjempegod form, og det var godt å se, sier Skjerven.

Matti vil feire med pølse

Nykänen er kjent som litt av en partygutt, men svarte slik da ei finsk avis spurte hvordan han skal feire sitt VM-gull.

- Spise pølse, sa Matti.

Men det er selvsagt bankett i et veteran-VM.

Når han var på topp - eller kanskje særlig når han var helt på bånn - ville jo Matti vunnet den med klar margin. Nå er ikke Skjerven like sikker:

- Vi får forsøke å holde følge med ham på banketten. Jeg tror egentlig det skal gå bra, han virker rolig og seriøs nå.

Matti har signalisert at han vil fortsette å holde på formen, og delta også i kommende veteranmesterskap. De siste tre ukene har finnen hatt 150 treningshopp i VM-bakkene.

Vil utfordre Matti neste år

Jan Inge Skjerven har kun hoppet i lokale konkurranser som ung.

- Jeg får trene på og forsøke å ta igjen de 12 poengene til neste år. Jeg var borte fra bakken i 18 år, men har hoppet igjen de siste tre årene, sier sølvvinneren.

Finnen slo gjennom som 17-åring og var hoppekspert Arne Thoresens førstevalg da Dagbladet.no ba leserne stemme fram tidenes skihopper i forrige uke.

Hvem vant? Matti var suveren, også der.

MEDALJEGROSSIST: Matti Nykänen kan atter en gang posere med nye medaljer og pokaler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media