Nykänen er verdensmester

Feirer gullet med pølse.

(Dagbladet.no):  Matti Nykänen kan fortsatt hoppe på ski. Han er fortsatt best - nå blant gamlegutta.

I dag ble han verdensmester for veteraner, i klassen 40 til 44 år, skriver finske Hufvudstadsbladet. Han var suveren med to hopp på 37,5 og 37 meter i 38-metersbakken i Taivalkoski.

44-åringen noterte 213,1 poeng og var lengst i begge omganger. Gullet er langt i fra hans første, tidliger har lysluggen plukket med seg fire gull fra OL og fem fra VM - det siste i 1989.

Norsk sølvvinner

Norske Jan Inge Skjerven fra Hafslo i Sogn og Fjordane tok VM-sølv i finnens klasse, med 199,2 poeng. Bronsen fikk russiske Fidel Terentjev.

- Jeg fikk til to gode hopp og er kjempefornøyd, sier Skjerven til Dagbladet.no.

Han synes det er helt greit å bli slått av en gammel legende. Han hoppet 36,5 og 36 meter, altså en meter kortere enn Nykänen i hvert av hoppene.

Mens de ventet på å sette utfor bakken, fikk Skjerven også sjansen til å prate med Matti. Og det var en udelt positiv opplevelse.

Nykänen er verdensmester

- Han virket veldig jordnær. På toppen var han veldig rolig, og smilet var tilbake. Han virket å være i kjempegod form, og det var godt å se, sier Skjerven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Matti vil feire med pølse

Nykänen er kjent som litt av en partygutt, men svarte slik da ei finsk avis spurte hvordan han skal feire sitt VM-gull.

- Spise pølse, sa Matti.

Men det er selvsagt bankett i et veteran-VM.

Når han var på topp - eller kanskje særlig når han var helt på bånn - ville jo Matti vunnet den med klar margin. Nå er ikke Skjerven like sikker:

- Vi får forsøke å holde følge med ham på banketten. Jeg tror egentlig det skal gå bra, han virker rolig og seriøs nå.

Matti har signalisert at han vil fortsette å holde på formen, og delta også i kommende veteranmesterskap. De siste tre ukene har finnen hatt 150 treningshopp i VM-bakkene.

Vil utfordre Matti neste år

Jan Inge Skjerven har kun hoppet i lokale konkurranser som ung.

- Jeg får trene på og forsøke å ta igjen de 12 poengene til neste år. Jeg var borte fra bakken i 18 år, men har hoppet igjen de siste tre årene, sier sølvvinneren.

Finnen slo gjennom som 17-åring og var hoppekspert Arne Thoresens førstevalg da Dagbladet.no ba leserne stemme fram tidenes skihopper i forrige uke.

Hvem vant? Matti var suveren, også der.

MEDALJEGROSSIST: Matti Nykänen kan atter en gang posere med nye medaljer og pokaler.