Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nykänen i ny skandale

Matti Nykänen (40) risikerer nok en gang å bli tiltalt for grov mishandling, etter at han i august skal ha slått kona bevisstløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELSINGFORS/OSLO (Dagbladet/Expressen): Det er den finske kveldsavisa Ilta Lehti som skriver om den nye skandalen som involverer den tidligere finske storhopperen Matti Nykänen.

Bor i stall

Episoden skal ha skjedd i begynnelsen av august, da Matti Nykänen hadde kommet beruset hjem fra byen. Da kona Mervi ikke ville holde ham med selskap, skal Matti ha mistet et glass med sider i gulvet og gått til angrep på kona, mens han ifølge kona truet henne til å «slikke opp alt eller dø!» Mervi Tapola-Nykänen skal ha blitt sparket og slått bevisstløs av den tidligere olympiske mesteren, og nå kan Nykänen regne med en ny tiltale for grov mishandling. Det er ikke første gangen. Bare i løpet av det siste året er to tilfeller av mishandling rapportert inn til anklageren i Nokia utenfor Tammerfors. I vinter skal han ha stukket kona si med kniv, og tidligere i sommer slo han ned en mann i en bar-krangel. Mervi Tapola-Nykänen sier i et intervju med Ilta Lehti at hun for siste gang har kastet ut sin voldsomme ektemann. Selv forteller Nykänen til finsk ukepresse at han er kastet ut og hjemløs.

- Nå for tida bor jeg i en hestestall, sier han.

Rädda Matti

Nykänens krasjlanding etter at hoppkarrieren tok slutt, har vekket opp Finlands olympiske komité, som har startet prosjektet «Rädda Matti.» - Vi planlegger en hederspris på 17000 euro (cirka 140000 kroner) til Matti Nykänen. I prosjektet inngår også å gi Matti opplæring slik at han kan komme seg i arbeid, sier OL-komiteens generalsekretær Jouko Purontakainen. Nykänens gamle trener, Matti Pulli, advarer mot å gi Nykänen penger.

- Sett heller pengene i et fond, slik at han kan skaffe seg et bosted og betale leie, foreslår Pulli.

Etter at Nykänen sluttet med skihopping, har han prøvd seg som slagersanger og stripper. Han har flere ganger blitt dømt for mishandling og promillekjøring. Han har også flere ganger blitt dømt til besøksforbud mot Mervi, men hver gang har han blitt tilgitt og har flyttet inn igjen. - Men nå er det definitivt slutt, sier Mervi.

BESKYLDT FOR VOLD: Den tidligere storhopperen Matti Nykänen er i trøbbel igjen. Her fra en strippeklubb i Järvenpää i 1998.