- Nykänen knivstakk gammel kompis

To voldsanklager etter en uke på frifot.

(Dagbladet.no): Den gamle finske storhopperen Matti Nykänen anklages for andre gang i løpet av en uke for en voldshandling.

Det er Mattis gamle kamerat Pekka Tähti som i dagens utgave av avisa Iltalehti anklager Nykänen for å ha stukket ham med kniv.

Nykänen ble løslatt fra fengsel sist onsdag, etter å ha sonet halvparten av en 26 måneder lang dom for knivstikking.

Søndag, fire dager seinere, ble Matti varetektsfengslet, mistenkt for å ha banket opp kona Mervi Tapola i helga.

I går var han igjen ute av fengsel, og ringte gamle kompiser for å finne på noe. Tähti var blant de som fikk en telefon fra Nykänen. Han forteller at Matti sa han ville gjøre opp gammel gjeld han hadde til Tähti.

Da de møttes på en restaurant på kvelden, sa Matti imidlertid ikke et ord om pengene.

- Hvordan har du råd til å spise pizza, når du ikke kan betale gjelda di? skal Tähti ha spurt Nykänen.

Etterpå skal Nykänen ha ropt Tähti over til sitt bord. Matti skal ha stukket etter Tähti med kniv. Tähti mener kniven var ment for magen hans, men at han reddet seg ved å reagere fort og dekke magen med hånda. I Italehti viser han fram en oppkuttet hånd.

SIST ONSDAG: Matti Nykänen slipper ut av fengsel, og møtes av kona Mervi Tapola. I helga åkte han inn igjen, anklaget for mishandling av Tapola. Nykänen ble løslatt i går morges, men skal ha knivstukket en gammel bekjent i går kveld. Mervi Tapola skal ha gått i skjul for ektemannen. Foto: Reuters/Scanpix
SIST ONSDAG: Matti Nykänen slipper ut av fengsel, og møtes av kona Mervi Tapola. I helga åkte han inn igjen, anklaget for mishandling av Tapola. Nykänen ble løslatt i går morges, men skal ha knivstukket en gammel bekjent i går kveld. Mervi Tapola skal ha gått i skjul for ektemannen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Tähti forteller videre at han kontaktet politiet. Han hadde foreløpig ikke vært på politistasjonen da han ble intervjuet av avisa, men sier at han akter å anmelde saken.

- Jeg håper Matti kommer i fengsel igjen, sier Tähti.