Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nykänen sendt til sjukehus

Bevisstløs etter kollaps.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hopplegenden Matti Nykänen kjemper for livet på sjukehus etter at han kollapset på en restaurant utenfor Helsinki, skriver Aftonbladet.


- Slutter han ikke å drikke, vil han dø, sier en finsk sjukehuskilde til den svenske storavisa.

Bevisstløs

Helseproblemene består i skader på bukspyttkjertelsen, noe som ga magesmerter og til slutt innleggelse ved Universitetssjukhuset i Tammerfors.


43-åringen var i natt bevisstløs, og han skal ha hatt store smerter.

- Sjukehuset sa at det ikke var noen god idé å dra dit, ettersom han ligger bevisstløs og har store smerter. De har gitt ham så mye morfin de kan gi ham, sier kona Mervi Nykänen til den finske avisa Ilta Sanomat.

Strålende karriere

Ifølge Aftonbladet har Matti Nykänen sagt til en finsk radiostasjon at han aldri har tenkt å slutte å drikke. Men det må han nå, ellers kan han død, advarer medisinerne.

I TRØBBEL: Matti Nykänen, her sammen med kona Mervi Nykänen, sliter med store helseproblemer som følge av alkoholmisbruk. Natt til lørdag ble han lagt inn på sjukehus. Foto: MARKKU ULANDER/SCANPIX
I TRØBBEL: Matti Nykänen, her sammen med kona Mervi Nykänen, sliter med store helseproblemer som følge av alkoholmisbruk. Natt til lørdag ble han lagt inn på sjukehus. Foto: MARKKU ULANDER/SCANPIX Vis mer


Nykänen hadde en strålende idrettskarriere etter å ha slått gjennom som 17-åring, og han ble blant annet den første skihopperen som vant tre gull i ett og samme OL.

Men siden han la opp, har han slitt med alkoholmisbruk og alvorlige dommer for kvinnemishandling og drapsforsøk.