Nykänen tilbake i fengsel

Mistenkt for vold mot kona etter fire dager på frifot.

(Dagbladet.no): Matti Nykänen var verdens beste skihopper. Etter at han la opp, har livet hans blitt en tragedie preget av fyll, pillemisbruk, stripping og vold.

Nykänen fikk en betinget dom for å ha mishandlet kona Mervi Tapola med kniv i 2003. I fjor ble han dømt til to år og to måneders fengsel for knivstikking av en drikkekompis.

Onsdag slapp han ut av fengselet etter å ha sonet halve straffen. I går ble han pågrepet igjen, mistenkt for å ha mishandlet kona på nytt, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Tepola skal ha vært på sykehus for å sy etter den påståtte mishandlingen, men er allerede utskrevet.

Nykänen har i tillegg til sporadisk stripping forsøkt seg som popmusiker, og hadde planer om å legge ut på turné i oktober.

Midt i januar er det premiere på filmen «Matti», som er markedsført som «en tragikomisk film om et virkelig menneskes uvirkelige liv», skriver TT.

Matti selv har ikke vært med på produksjonen, men er lovet en andel av inntektene.

LØSLATT: Her er Matti Nykänen på vei ut av fengsel sist onsdag sammen med kona Mervi Tapola. I går ble han fengslet på nytt, mistenkt for å ha mishandlet Tapola. Foto: Reuters/Scanpix
LØSLATT: Her er Matti Nykänen på vei ut av fengsel sist onsdag sammen med kona Mervi Tapola. I går ble han fengslet på nytt, mistenkt for å ha mishandlet Tapola. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer