GRÅT OG LO SAMTIDIG: Malin Aune hadde et lite håp. Men ble sjokkert da hun fikk beskjeden likevel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GRÅT OG LO SAMTIDIG: Malin Aune hadde et lite håp. Men ble sjokkert da hun fikk beskjeden likevel. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

En av overraskelsene i EM-uttaket:

Nykomlingen Malin Aune (21) hadde tatt permisjon fra skolen og drømte om landslaget. Så ringte Mia Högdahl: - Jeg gråt og lo samtidig

Nå vil hun vise seg fram.

OSLO (Dagbladet): Malin Aune (21) er ikke den mest kjente av spillerne som tirsdag ble tatt ut til EM av Thorir Hergeirsson og hans team. Helt siden telefonen fra Mia Högdahl i går kveld, har hun slitt med å holde hemmeligheten, men nå kan hun endelig rope det ut.

- Jeg ble veldig, veldig glad. Jeg hadde jo et håp, men det kom som et sjokk. Jeg gråt og lo samtidig, og det er veldig godt å kunne rope ut nå, sier Aune til Dagbladet.

Kantspesialisten som Hergeirsson kaller henne, gleder seg til å være en del av laget hun i mange år har sett opp til.

- Lagt opp studieåret taktisk

21-åringen fra Ranheim, som til daglig spiller for Oppsal i Oslo, er smørblid etter uttaket. Rart er det ikke.

- Jeg har jo vært på samling og slikt de siste årene, men har ikke blitt tatt ut til mesterskap. Så nå gleder jeg meg!

Aune studerer sykepleie, og er på det første året. Men dette semesteret har hun permisjon.

- Det passet jo ganske bra å bli tatt ut nå. Dette har jo vært drømmen, så jeg må jo nesten si jeg har lagt opp studieåret taktisk, forteller hun.

MØTTE PRESSEN: Fra venstre: Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen, Marit Malm Frafjord og Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Fra venstre: Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen, Marit Malm Frafjord og Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Har ikke gått opp for meg

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble erstattet av Aune. Trønderjenta synes det er vanskelig å ikke tenke på nettopp det, men synes det er godt å kjenne at man har tillit fra landslagsledelsen.

- Den konkurransen her er så hard også. Det er ikke lett å komme inn på den plassen, så det har egentlig ikke gått helt opp for meg det her.

Nå skal hun og de andre forberede seg mot EM, der første stopp på vei til Sverige først er Møbelringen Cup i Stavanger 24. - 27. november.

- EM blir tøft. Men det er mulig å havne på toppen av tabellen. Det er veldig gode lag vi møter, men laget vårt er spennende.

- Håper på noen minutter

En av jentene som også er tatt ut på landslaget er Vilde M. Ingstad. De to spilte sammen for Oppsal ifjor.

- Jeg er veldig glad for at Vilde også er tatt ut. Vi hadde en lykkerussamtale sammen i går og var veldig glade, sier Aune med et stort smil om munnen.

Nå er hun klar for å kline til fra første sekund og få vist seg fram.

- Jeg vil bidra med fart i kontraspillet, men også bidra fra kant i både avslutninger og forsvar. Jeg har veldig lyst til å vise meg fram og håper på noen minutter.