BRYR SEG IKKE: Ørjan Nyland bryr seg ikke om kritikken og de som ønsker å prøve ut en ny landslagkeeper.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
BRYR SEG IKKE: Ørjan Nyland bryr seg ikke om kritikken og de som ønsker å prøve ut en ny landslagkeeper. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Nyland: - Alle har tatt feil om prislappen min

Mener Everton burde lagt mer penger på bordet.

MOLDE (Dagbladet): Det så lenge ut som at Norge endelig skulle få en keeper i Premier League igjen da Everton i vinter var i ferd med å signere Ørjan Håskjold Nyland.

Men Molde og Everton ble aldri enige om en overgang. En rekke medier har spekulert i Moldes overgangskrav, deriblant Dagbladet, men ifølge hovedpersonen selv stemmer ikke det.

- Alle mediene som har forsøkt å tippe prislappen min, har tatt feil, avslører Nyland overfor Dagbladet.

- Jeg vil ikke si hva som er rett, men selv føler jeg at Moldes prislapp på meg var riktig. Så lenge Everton ikke ville betale den summen, er det bedre å fortsette i Molde. Hvis Everton hadde ønsket meg nok, ville de betalt den summen Molde krevde, mener han.

Feil timing Et av hovedproblemene var at Everton ikke ønsket å betale hele overgangsbeløpet nå, noe som ikke var forenlig med Moldes krav.

- Jeg har ikke noe kontakt med Everton nå. Jeg var usikker på hvor mye spilletid jeg ville få. Hvis de virkelig vil satse på meg som førstekeeper, betaler de det Molde krever. Derfor fokuserer jeg på å gjøre det best mulig i Molde, sier Norges landslagskeeper.

- Så det var ikke en nedtur at Everton-overgangen gikk i vasken?

- Nei, det var en grunn til at det ikke ble noe av. Timingen for en overgang til Everton var ikke rett nå.

Champions League-drøm Han liker seg i blått, enten det er Hødd, Molde eller kanskje Everton i fremtiden. Men akkurat nå er det kun Moldes blåtrøyer som er i hans hode.

- Det er veldig mye å se frem til i Molde denne sesongen. Vi skal kjempe om nye serie- og cupgull, og vi er veldig lystne på å gjøre det bra i Champions League, forteller Nyland.

I så måte ble det ingen god start med hjemmetapet mot gullutfordrer Odd i seriepremieren.

- Vi gjorde en god kamp, men effektiviteten var ikke god nok. Jeg tror det var et engangstilfelle og synes vi fikk mange gode svar mot Odd, sier voldingen.

- Folk kan mene hva de vil I tillegg skal han forsøke å hjelpe Norge til et mesterskap for første gang siden år 2000. Etter 1-5-tapet mot Kroatia fikk han imidlertid kritikk fra mange hold.

Flere ytret at de ønsket å se André Hansen i Norges bur i neste landskamp.

- Hvordan opplevde du denne kritikken? Er du enig?

- Folk kan mene hva de vil. Det bryr jeg meg ikke om. Men dette er min første kvalifisering, og jeg synes det er rart om jeg ikke får tid på meg, forteller Nyland.

- Så klart må man prestere på A-landslaget, og det føler jeg at jeg har gjort bra i mange kamper. Mot Kroatia kunne jeg kanskje gjort en bedre jobb på noen av målene, så det var kjedelig, innrømmer sisteskansen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud kritiserte sin egen keeper i MAX-studio, men er klar på én ting.

- Ørjan er Norges beste keeper. Det er det ingen tvil om, sier Skullerud til Dagbladet.