Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyland: - Holder jeg nullen igjen, vinner vi

Tror på angriperne.

LURT KAMPGLIS: Ørjan Håskjold Nyland har fem kamper på rad uten baklengsmål. Nå venter den tøffeste oppgaven siden sist han slapp inn scoringer. Foto: Bjørn Langsem
LURT KAMPGLIS: Ørjan Håskjold Nyland har fem kamper på rad uten baklengsmål. Nå venter den tøffeste oppgaven siden sist han slapp inn scoringer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROMA (Dagbladet:) I 1996-1997 sto Frode Grodås 613 minutter for landslaget - fordelt på åtte forskjellige kamper - uten å slippe inn noe som helst.

Siden baklengsmålene rant inn i Zagreb i mars 2015 har Ørjan Håskjold Nyland fem nuller på rad. Det blir 450 minutter. Han trenger altså 164 blanke minutter til for å fjerne sin keepertreners rekord.

Det er med andre ord et godt stykke fram, ikke minst med tanke på motstanden som står mellom Norge og en EM-deltakelse, men uansett har Nyland og forsvaret tatt seg mesterlig sammen etter den fæle kvelden i Kroatia.

- Hvor mye tenker du på rekorden?

- Egentlig ingenting. Det jeg tenker på er å slå Italia, så blir vi historiske på en annen måte - det er det viktigste, sier Nyland.

Tror på scoring - Hva blir vanskeligst mot Italia: Å score selv eller å holde nullen?

- Vanskelig å si. Men hvis vi holder nullen, og scorer selv, er vi videre, sier Nyland, og gliser bredt - vel vitende om at logikken hans er relativt innlysende før en kamp hvor Norge er nødt til å jage seier.

- Vinner vi kampen hvis du holder nullen?

- Ja, det tror jeg. Vi har vist at vi kan score mål i det siste. De to siste kampene har vi scoret to i begge, så det er kvalitet i gruppa til å score, sier Nyland til Dagbladet.

- Det blir steintøft Nyland er selvsagt fullt klar over størrelsen på oppgaven som venter på Olympiastadion i Roma tirsdag kveld.

- Italia har ikke tapt kvalifiseringskamp hjemme på en stund (siden 1999, journ. anm - totalt 49 kamper). Så det blir steintøft. Men vi har selvtillit, og vi spiller uten press, for vi vet at playoffen er sikret allerede. Det er bare å gå ut og glede seg, og skape en god prestasjon.

- Hvor høyt på lista over norske landslagsbragder vil en seier mot Italia ruve?

- Vi skal ikke bli historieløse, for Norge har sikret seg store seirer før - til og med i mesterskap. Men klart, i nyere tid vil jeg si vi kan kalle det en en bragd. Hvis det skjer.

• Norge-Italia har avspark 20.45 tirsdag kveld, og vises på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!