Nyland: - Vi må opp et par hakk fra Malta-kampen

Klar for Bulgaria.

TØFFERE KVELD KOMMER: Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland fikk ingenting å gjøre mot Malta. Han tar gjerne en jubeldag til, men tror laget må heve seg for å kunne slå Bulgaria. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TØFFERE KVELD KOMMER: Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland fikk ingenting å gjøre mot Malta. Han tar gjerne en jubeldag til, men tror laget må heve seg for å kunne slå Bulgaria. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Gruppas svakeste lag Malta ble slått på overbevisende vis på fredag. Hvis Norge følger opp med å slå Bulgaria i morgen, har det ofte utskjelte landslaget fått en meget god start på EM-kvalifiseringen.

Hvis det i tillegg blir seier mot Aserbajdsjan i november, har ikke starten bare vært god. Ni av 12 mulige poeng vil være en strålende vinterfrakk å kle på seg når kvalifiseringen tar pause.

Men først, altså - Bulgaria i morgen kveld.

- Det blir en viktig kamp - vi og Bulgaria har jo like mange poeng nå. Vi har hjemmebane nå, og ønsker å slå dem. Så vi må opp et par hakk fra det vi presterte på fredag, men vi har skaffet oss selvtillit, sier landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland.

- Og vi vil selvsagt fortsette å ta poeng.

- Skal ta tre poeng Midtbanespiller Stefan Johansen er også fullt klar over at det fort blir en duell mellom Norge og Bulgaria om hvem som kaprer gruppas playoffplass bak Italia og Kroatia.

- Mot Malta følte jeg vi hadde kontroll fra start til slutt. De skapte vel ikke en eneste sjanse. Det blir tøffere mot Bulgaria. Men det er på Ullevaal, og vi må gå utpå for å ha ballen og skape sjanser, sier Stefan Johansen.

- Og Bulgaria er et lag vi må være foran for å komme til EM. Da skal vi gå ut og ta de tre poengene, og vise at vi er foran dem.
Håper på «smitte» Landslaget har brukt helga til å få innblikk i Bulgarias to siste kamper, hvor Petter Rudi har vært Høgmos utsending. I kveld skal landslagssjefen og hans spillere trene sin siste økt på Ullevaal før oppgjøret.

- Det blir en tøff kamp. De har bra enkeltspillere, så det blir ikke enkelt. Men: Kampen spilles på Ullevaal, vi kommer fra en god opplevelse nå, og vi har «Josh» som er heit om dagen, og vi har Mats som endelig scoret sitt første landslagsmål. Det må gjøre noe med dem, og det smitter over på oss andre også, sier Tarik Elyounoussi.