Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyland får landslagsdebut på hjemmebane i morgen

Men Høgmo likte ikke første møte med 23-åringen.

FÅR DEBUTEN: Ørjan Håskjold Nyland (foran) er den eneste bekreftede spilleren i morgendagens startoppstilling mot Skottland. Her på trening sammen med Sten Grytebust og Rune Almenning Jarstein i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
FÅR DEBUTEN: Ørjan Håskjold Nyland (foran) er den eneste bekreftede spilleren i morgendagens startoppstilling mot Skottland. Her på trening sammen med Sten Grytebust og Rune Almenning Jarstein i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Ørjan Håskjold Nyland spiller fra start i sin første a-landskamp i morgen kveld. Skottland er motstander på Aker stadion. En perfekt debutarena for Molde-keeperen.

- Jeg er vant med å spille her, så det blir veldig kjekt, sier 23-åringen.

Nervene har han under full kontroll.

- Det er jo en vanlig fotballkamp. Jeg bare gleder meg, sier han.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo bekreftet det som har vært ventet de siste dagene, altså at Nyland får sjansen, på kveldens pressekonferanse.

- Ørjan står i mål i morgen. Det fremstår stadig nye kvaliteter i denne troppen når vi er sammen. Ørjan er en av dem, sier Høgmo.

Bittert første møte Den tidligere Tromsø-treneren hadde mye skryt å komme med til den unge debutanten. Men har ikke lyst til å snakke så mye om den første erfaringen med den tidligere Hødd-keeperen.

- Jeg fikk første gang virkelig stiftet bekjentskap med ham under cupfinalen i fjor. Nå skal vi ikke rippe opp i det enda en gang, men han slo oss om ikke alene, så viste han den mentale tøffheten jeg tror er viktig for en keeper. Han viste at han liker utfordringer, det er en god egenskap, sier Høgmo.

Nyland storspilte da Hødd slo Tromsø på straffer i cupfinalen i fjor.

- Når det gjelder ferdigheter framstår han relativt komplett. Han kan utvikle seg uten at han har nevneverdige svakheter. Det er et godt utgangspunkt. Han har høyden inne, han har spilleforståelse og så videre.

Ros til Jarstein Nyland selv har ikke fått med seg hva landslagssjefen sa under pressekonferansen, men setter pris på at det ble sagt mye pent.

- Jeg har ikke hørt de ordene ennå, men det er hyggelig det. Det sier litt om hvordan han ser på meg, så det er kjekt, sier han.

Høgmo skryter samtidig av det normale førstevalget Rune Almenning Jarstein.

- Det er gledelig å se hvordan han  har hatt god progresjon de tre kampene vi har vært sammen. Han gjorde en meget god kamp mot Danmark. Han står klar til å ta nye steg. Det er bra at vi kan ha et keeperteam som kan trigge hverandre.