TIL TYSKLAND: Ørjan Håskjold Nyland får oppfylt drømmen om å spille i utlandet. Valget falt på Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL TYSKLAND: Ørjan Håskjold Nyland får oppfylt drømmen om å spille i utlandet. Valget falt på Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nyland ferdig i Molde. Klar for Bundesliga-klubb

- Dette er guttedrømmen.

(Dagbladet): Moldes landslagskeeper Ørjan H. Nyland har skrevet under en fireårskontrakt med Ingolstadt i den tyske Bundesligaen i fotball.

Det bekrefter Molde i en pressemelding.

- Dette er jo guttedrømmen. Å få spille i en av de største ligaene i verden, er et mål for mange unge fotballspillere, sier landslagskeeperen i pressemeldingen.

Tar med samboer og sønnen Molde bekrefter at keeperen har spilt sin siste kamp for klubben, og skriver at Nyland allerede er i gang med trening hos Ingolstadt.

24-åringen forteller at han ble kjent med interessen fra den tyske klubben tidligere i år.

- Jeg var også på besøk hos den tyske klubben en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av den tyske klubben. Laget rykket opp sist sesong til Bundesliga. Ingolstadt er ikke en stor klubb, men stedet er veldig koselig. Både min samboer Tine og jeg ser nå frem til å etablere oss her sammen med vår sønn Oliver, sier keeperen i pressemeldingen - og forteller at han fikk femmer i tysk.

Nyopprykket klubb Nyland kom til Molde senhøsten 2012, etter å ha imponert stort for Hødd i cupfinalen.

Molde-trener, Tor Ole Skullerud, sier han er glad på Nylands vegne. I natt kjent at også Skullerud gir seg i Molde - dog etter at denne sesonger er over.

- Dette er fantastisk mulighet for Ørjan. Å spille i Bundesliga er et kvalitetsstempel- og jeg håper Ørjan vil bli en suksess også der. Han har masse talent, er treningsvillig, og har fortsatt utviklingspotensiale. Han er en ledertype som alle lag vil sette pris på. Også for det norske landslaget er det positivt at vi har en keeper som spiller i en av verdens meste krevende ligaer, sier Skullerud.

Ingolstadt ble stiftet i 2004 da to klubber slo seg sammen. Klubben vant 2. Bundesliga sist sesong og skal nå spille på øverste nivå for første gang.