INNE I VARMEN IGJEN: Ørjan Håskjold Nyland er tilbake på landslaget. Torsdag venter San Marino i VM-kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INNE I VARMEN IGJEN: Ørjan Håskjold Nyland er tilbake på landslaget. Torsdag venter San Marino i VM-kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

San Marino - Norge

Nyland fikk en iskald skulder i Tyskland: - Var nære å dra

Reddet av ny trener i Ingolstadt.

  • San Marino – Norge, klokka 20.45 på Max

SAN MARINO (Dagbladet): Ørjan Håskjold Nyland (27) er tilbake på landslaget etter en god periode i Ingolstadt i Tyskland. Torsdag spiller Norge mot San Marino i VM-kvalifiseringen.

Keeperen fra Volda har opplevd en berg-og-dal-bane siden han kom til Ingolstadt fra Molde i 2015. Klubben spiller nå i 2. Bundesliga.

Den forrige treneren, Maik Walpurgis, var ikke så veldig begeistret for nordmannen. Han ble plassert på benken, til tross for at både keepertrener og sportsdirektør mente noe annet.

22. august fikk Walpurgis sparken etter tre tap i sesongstarten. Inn kom Stefan Leitl, som satte skapet på plass. Nyland var hans mann i mål. De siste seks rundene har han stått fast.

12. plass

Ingolstadt ligger på 12. plass med 10 poeng. Opp til ledende Düsseldorf er det 12 poeng.

I FORM: Ørjan Håskjold Nyland i støtet på onsdagens trening i San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I FORM: Ørjan Håskjold Nyland i støtet på onsdagens trening i San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

På landslagets spillerhotell i San Marino innrømmer Nyland at han var på vei bort fra Ingolstadt i sommerens overgangsvindu. Men like før dette stengte fikk trener Walpurgis sparken. Dermed valgte han å bli.

- Jeg var nære å dra. Jeg vurderte andre klubber i Europa. Men da laget byttet trener, ble alt annet irrelevant.

- Følte du at han var personlig imot deg?

- Jeg følte at jeg ikke ble rettferdig behandlet. Jeg sto på hele veien, og syntes jeg fortjente sjansen flere ganger. Men den kom aldri. Og da ble det tungt. Men det var bare å bite tennene sammen, og ta sjansen hvis den kom. '

Ingen dialog

Nyland startet karrieren i Hødd og fortsatte i Molde. Han var ikke i dialog med norske klubber i sommer. Han ønsker fortsatt å være ute i Europa.

Håret i suppa er at Ingolstadt rykket ned til 2. Bundesliga forrige sesong. Nå gjelder det å komme seg opp igjen – i det ypperste selskapet – som er Bundesliga.

Nyland sier:

- Vi startet sesongen på verst tenkelig vis. Etter det har vi tatt 10 poeng. Det har vært veldig opp og ned. Vi må stabilisere oss. Får vi flere seire blir dette bra.

Fortsatt er det slik at Rune Almenning Jarstein er Norges førstekeeper. VM-kvalifiseringen avslutter mot Nord-Irland søndag. Norge har uansett ingen sjanse på sluttspillet i Russland neste sommer.