Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyland og Ingolstad rykket ned

Bayern München scoret to ganger på overtid og slo serietoer RB Leipzig 5-4 i Bundesliga fotball lørdag. For Ingolstadt er håpet om ny kontrakt ute.

RYKKER NED: Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RYKKER NED: Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leipzig ledet 4-2 seks minutter før full tid, men så det suverene mesterlaget score tre raske mål og reise hjem med alle poengene. Likevel er det nå sikkert at Leipzig ender på 2.-plass.

Robert Lewandowski skapte ny spenning med sitt annet mål for ettermiddagen. På overtid utlignet David Alaba med et frispark, og i fjerde tilleggsminutt løp Arjen Robben fra hjemmeforsvaret og vippet inn seiersmålet.

- Det var en sinnssyk kamp med et sinnssykt resultat. Begge lag spilte stor fotball, men forsvarsspillet kunne vært bedre, sa Bayern-trener Carlo Ancelotti.

- Vi må gratulere Bayern med seieren og alle som var heldige nok til å få se på. Vi fikk ikke poeng i dag, men vant nok mange hjerter og litt sympati, sa hjemmetrener Ralph Hasenhüttl.

Bayern økte dermed til 13 poengs luke foran den siste serierunden.

Borussia Dortmund greide bare 1-1 i Augsburg, er fem poeng bak Leipzig og må slåss med Hoffenheim om 3.-plassen. Sistnevnte tok en sterk 5-3-seier borte mot Werder Bremen og har like mange poeng som Dortmund.

Jarstein-opptur

Rune A. Jarstein holdt nullen igjen etter et par røffe kamper, og Hertha Berlin vant 2-0 borte mot Darmstadt. Det gir femteplass, og laget ligger godt an i kampen om europaligaspill til høsten.

Salomon Kalou og Jordan Torunarigha scoret målene.

Freiburg er poenget bak etter å ha spilt 1-1 mot Ingolstadt. Köln greide bare 2-2 i nabooppgjøret mot Leverkusen og er ute av europaligaplass, tre poeng bak Hertha.

Ørjan Nyland måtte igjen se på fra Ingolstadt-benken da lagets siste lite håp om fornyet kontrakt ble knust. Laget slår følge med Darmstadt ned i 2. Bundesliga.

Spenning om kvalplass

Hamburg, som er alene om å ha spilt i 1. Bundesliga siden ligaen ble opprettet i 1963, ligger fortsatt på kvalifiseringsplass etter 1-1 mot Schalke. Det var Pierre-Michel Lasoggas utligning på overtid som beseglet Ingolstadts skjebne.

Samtidig styrket han Hamburgs sjanse til å unngå kvalifisering. Wolfsburg, Augsburg og Mainz er alle to poeng foran, mens Leverkusen er tre poeng foran.

Hamburg møter Wolfsburg i siste runde og berger seg med seier.

Kampen mellom Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach ble avbrutt av uvær på stillingen 1-1 et snaut kvarter før slutt. Det ble ikke flere mål da kampen ble gjenopptatt.

(NTB)