Nyland om marerittet som aldri tar slutt: - Det ser veldig dumt ut

Får støtte av keeperrival Jarstein.

TAPTE: Ørjan Nyland tapte keeperduellen mot Gábor Király. I returkampen i Budapest må Nyland så tilbake.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TAPTE: Ørjan Nyland tapte keeperduellen mot Gábor Király. I returkampen i Budapest må Nyland så tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

• Norge - Ungarn 0-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag skjedde det igjen. En norsk landslagskeeper kom i negativt søkelys i en svært viktig landskamp.

Den negative tendensen startet i 2003 da Espen Johnsen forærte Spania og Joseba Etxeberria en scoring, som ødela Norges EM-håp i playoffen mot Spania.

I den neste EM-kvalifiseringen rotet Thomas Myhre og Håkon Opdal det til. Myhre tabbet seg ut mot både Bosnia på Ullevaal og Tyrkia på nøytral bane, mens Opdal gjorde det samme i hjemmekampen mot tyrkerne.

Ørjan Nyland skulle være mannen som gjorde noe med keeperforbannelsen. Etter storspill for landslaget den siste tiden, har 25-åringen sett ut som en norsk keeperhelt.

- Folk kan mene hva de vil Mot Ungarn var han dessverre ikke det. Ingolstadt-keeperen tok et skritt i feil retning i forkant av scoringen og klarte ikke å avverge László Kleinheislers skudd, som ga Ungarn 1-0-seier på Ullevaal.

- Det var et bra skudd, som duppet og fikk en vanskelig ballbane. Jeg var etter den. Jeg synes ikke det var en keepertabbe, men det så sikkert dumt ut, sier Nyland til Dagbladet.

- Men jeg gjør mitt ypperste for å redde den. Jeg får en hånd på ballen, men får dessverre ikke stoppet den, forteller landslagskeeperen.

Han hadde imidlertid ingen problemer med å ta sin del av skylden for tapet mot Ungarn.

- Hvis folk mener det var en tabbe, er det helt greit. Folk får mene hva de vil. Jeg kan godt ta på meg litt skyld og si at det er mulig å gjøre en bedre jobb, sier Nyland ydmykt.

Støtte fra Jarstein Han har ikke spilt noen seriekamper i Bundesligaen siden august, mens Rune Jarstein har spilt fast for Hertha Berlin i det siste. Jarstein vil imidlertid ikke kreve at keeperplassen er hans nå.

- Nei, slik tenker jeg ikke. Jeg var i garderoben da målet kom, så jeg så ikke hva som skjedde. Men jeg så at Ørjan gjorde to bra redninger, sier Jarstein støttende.

Keeperduoen er begge enige om at Norge fremdeles har gode EM-sjanser, til tross for hjemmetapet mot ungarerne.

- Vi skapte flere sjanser enn dem og fremstår som et bedre lag. Dette er et lag vi kan slå, også på bortebane. Vi skal slå dem, melder Nyland.

Tror Norge kommer til EM I 2012 tapte de U21-playoffen mot Frankrike med samme sifre som mot Ungarn. Det var riktignok på bortebane, men de norske unggutta gikk i strupen i returkampen og banket inn fem mål.

- Vi må prøve på det samme igjen. Vi må frem og score. Vi må gå i strupen på dem, sier Nyland.

- Tror du Norge kommer til EM?

- Ja, svarer landslagskeeperen kontant.