Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyland sendte Molde til cupfinalen

Lillestrøm bommet på den siste straffen og gikk gråtende i garderoben.

 REDDER:  Her sender Ørjan Håskjold Nyland Molde til cupfinalen og redder den siste Lillestrøm-straffen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REDDER: Her sender Ørjan Håskjold Nyland Molde til cupfinalen og redder den siste Lillestrøm-straffen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

• Lillestrøm - Molde 4-5 på straffer
(1-1 pause, 2-2 etter full tid)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Molde var på vei ut av cupen, men Magne Hoseth - og keeperfunnet Ørjan Håskjold Nyland ville det annerledes.

Men sjefen sjøl var ikke imponert over det spillerne viste på veien fram til straffekonkurransen.

- Det var ikke akkurat vår beste fotballkamp, fastslo Ole Gunnar Solskjær overfor NRK etter kampen.

- Den satt langt inne..?

- Jada, men i fotball er det ikke ferdig før det er ferdig. Det er en never say die-innstilling i den gjengen her. Jeg prøver å skape et mini-United her, og kanskje de har tatt det til seg, sier en fornøyd Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Ekstraomganger Først sikret Hoseth ekstraomganger på Åråsen da han traff på vidunderligste vis da han skrudde inn 2-2 mot Lillestrøm på Åråsen, 40 sekunder på overtid.

Hoseth fikk tid og rom på hjørnet av 16-meteren etter at Mats Møller Dæhli la igjen ballen etter et flott innspill fra Vegard Forren.

Dermed gikk det til ekstraomganger for å kåre en finalemotstander til Rosenborg på Ullevaal stadion søndag 24. november.

De endte uten scoringer, og da måtte spillerne stille seg opp for straffekonk.

Helten Nyland Det endte i ni scoringer på rad, før LSKs østerriker Thomas Piermyar misset på LSKs femte straffe.

Og helten:

Ørjan Håskjold Nyland - unggutten som ble helten også i fjorårets cupfinale, da han og Hødd banket Tromsø på Ullevaal.

- Han fortjener hver eneste krone vi kan betale ham, sier Solskjær etter kampen.

- Han er en type som står opp i de store anledningene, og i dag var han igjen fantastisk. Han er en keeper med utrolig mental styrke, og han gleder seg til sånne kamper, sier Molde-sjefen til Dagbladet.

For Molde og manager Ole Gunnar Solskjær er cupen eneste mulighet til å vinne en pokal i år - etter en sesong under pari i Tippeligaen.

Og Solskjær var klinkende klar på forhånd:

 ÅPNET BALLET:  LSKs Pálmi Rafn Pálmason satte inn kampens første mål, etter 30 minutter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅPNET BALLET: LSKs Pálmi Rafn Pálmason satte inn kampens første mål, etter 30 minutter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Om de vinner en pokal, så er sesongen per definisjon en suksess.

Bittert tap For LSK må semifinaletapet føles ekstra bittert, etter å ha vært så nære finalebilletten, noe de gråtende spillerne på vei inn i garderoben var et sikkert tegn på.

- Det er bittert og utrolig ergelig. Vi skulle gjerne vært i cupen og hatt noe å sett fram til, sier LSK-kaptein Frode Kippe til NRK etter kampen.

Men cup er cup, som det populært heter, og oppgjøret på Åråsen levde opp til det. Det var underholdene, åpent og spennende det meste av kampen.

- Det er mange som er skuffa nå. Vi får konsentrere oss om serien nå, sier en skuffet Kippe.

LSK i ledelsen Molde tok kommandoen fra start. Og på topp stilte gjestene med eks-LSK?er Fredrik Gulbrandsen. Spissen ble - ikke overraskende - møtt med buing når han hadde ballen.

Og nettopp Gulbrandsen fikk kampens første mulighet.

Angriperen kom seg fri allerede etter drøye tre minutter, men i stedet for å vende innover og gå på mål, så endte det i et dårlig innlegg som ble klarert av LSK.

Rett etterpå fikk LSKs Erling Knudtzon merkelig fritt spillerom etter langpasning fra forsvaret. Spissen fikk vippet ballen rundt Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland, men midtstopper Even Hovland fikk rensket ballen unna på streken.

Tonen var satt. Her var det to lag som ville spille angrepsfotball.

Etter en god Molde-periode var det LSK som tok teten - mot spillets gang - etter en halvtime.

Palmi Rafn Palmason ble spilt igjennom med en perfekt stikker fra Petter Vaagan Moen. Fra spiss vinkel banket han ballen opp i nettaket. Molde-stopper Vegard Forren var noen små centimetre unna å klarere skuddet.

Men gleden varte ikke lenge for LSK. Under tre minutter etter utlignet Magne Hoseth takket være en megabrøler fra LSK-keeper Kenneth Udjus. Hoseth traff godt fra nesten 30 meter, og selv om ballen hadde litt skru, så skulle det være enkel keepermat for Udjus.

Hoseth var svært livlig og delaktig i mye av Moldes offensive spill. Fem minutter etter utligningen var Molde-midtbanespilleren nære å bli tomålsscorer, men denne gangen gikk skuddet, skrått fra 13-14 meter like utenfor.

Piggest Fra start i andreomgang var det Lillestrøm som virket piggest, og vertene tok ledelsen for andre gang elleve minutter ut i omgangen:

Midtstopper Anders Østli raget høyest i klynga inne på femmeteren på det presist slåtte frisparket fra Petter Vaagan Moen, og styrte ballen kompromissløst i mål.

LSK-overtaket i banepsillet kunne ført til en scoring til da Bjørn Helge Riise traff godt fra 17-18 meter etter 63 minutter. Avslutningen gikk derimot på feil side av stengene.

 ROS:  Magne Hoseth fortjener mye skryt etter å ha reddet Molde to ganger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ROS: Magne Hoseth fortjener mye skryt etter å ha reddet Molde to ganger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Minuttet etter fikk raske Moryke Fofana en gyllen mulighet på en kontring, men han var litt for ubesluttsom og ble løpt opp av Magne Hoseth. Fofana gikk for avslutning, men siktet var dårlig innstilt.

Og når LSK ikke klarte å utnytte noen av mulighetene som bød seg, så grep altså Molde nådeløst muligheten som bød seg på overtid.

Drømmefinalen Selv om Molde lå under da kampen gikk over i overtid, så trodde Molde-manageren fortsatt at det var mulig å hente inn LSK.

- Innerst inne visste jeg at det kunne bli tap, og jeg tenkte litt på hva jeg skulle si til gutta, men jeg har vært så lenge i Manchester United at du alltid får en ekstra sjanse til slutt. Da er det bare om å ta den, sier Solskjær.

Sist Molde spilte cupfinale, i 2009, tapte de mot Aalesund etter «coaching i verdensklasse» fra Kjetil Rekdal. Fra det Molde-laget er det bare fire mann igjen i klubben i dag.

For øvrig er Daniel Berg Hestad eneste gjenværende Molde-spiller fra laget som vant Kongepokalen i 2005, etter å ha slått gårsdagens motstander LSK i finalen.

Nå venter det som av mange vil bli omtalt som drømmefinalen:

Rosenborg - Molde.

 GLEDE:  Molde-fansen kunne slippe jubelen løs på Åråsen - og se fram til cupfinale 24. november.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLEDE: Molde-fansen kunne slippe jubelen løs på Åråsen - og se fram til cupfinale 24. november.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling