Nyland slo tilbake etter tabben mot Godset

Landslagskeeperen holdt Molde inne i ellevilt toppoppgjør.

• Molde-Viking 1-0

MOLDE (Dagbladet): Etter at Péter Kovács utliknet til 2-2 mot Molde i forrige hjemmekamp for moldenserne, innrømmet landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland at han burde gjort en bedre jobb ved målet.

23-åringen klarte ikke å slå ballen over eget mål, på frisparket som Vegard Forren forårsaket, og dermed falt returen ned foran Strømsgodset-spissen. Han gjorde ingen feil og sikret med det uavgjort på overtid.

Syndebukk til helt I den 10. serierunden i Tippeligaen slo imidlertid Nyland hardt tilbake.

På en Viking-kontring fikk Vidar Nisja avsluttet. Nyland reddet, men måtte gi retur. Gjestenes Thorsteinsson fikk avsluttet mot nærmeste, men Nyland var kjapt oppe og fikk avverget med et tigersprang.

Like etter sørget 23-åringen igjen for at Molde ikke kom under, da Joackim Jørgensen klinket til fra 20 meter. Norges førstekeeper fikk sola i øynene, men klarte likevel å bokse ballen såvidt ut til corner.

23-åringen, som er tatt ut til privatlandskampene mot Frankrike og Russland i slutten av måneden, gjorde flere avgjørende redninger som holdt hjemmelaget inne i kampen på stillingen 0-0.

- De andre gjorde en kjempekamp. Det fikk jeg også til, og gjorde noen viktige redninger, som jeg må si meg fornøyd med, sier landslagsmålvakta til Dagbaldet.

Molde kjørte til tider over gjestene fra Stavanger, og hadde 18 sjanser, hvor to gikk i tverrliggeren. Likevel skapte Viking sjanser på overganger.

Takket være Molde-keeper Nyland, holdt serielederen nullen.

Scoret på overtid Tor Ole Skullerud var strålende fornøyd med at laget tok sin åttende seier. Han mente keeperen ble helt avgjørende i toppkampen.

«Moi» Elyonoussi fikset målet de måtte ha. I 93. minutt, til ellevill jubel fra hjemmefansen, scoret 19-åringen kampens eneste.

- Det kunne gått begge veger. En veldig åpen og underholdende kamp, hvor vi er best og skaper mest. Seieren er fortjent, og det er deilig å avgjøre slik på slutten, forteller Volda-gutten.

- Slike kamper er viktig å vippe i vårt favør. Selv om det går litt imot, og vi bommer og stanger, viser vi kvalitet ved å avslutte slik, sier han.

MFK har denne sesongen vært solide defensivt, og bare sluppet inn sju mål. Ett av dem som selvmål.

Ikke uten grunn har Ørjan Håskjold Nyland vært god i Molde-målet. Til landslagskampene i slutten av måneden, er hele forsvarsfireren foran han, tatt ut. Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren og Per Egil Flo er med. Sistnevnte som debutant.

Så fra tribunen - Det er klart at det er surt å tape på en overgang i det 93. minutt. Litt urutinert og ungdommelig. Om vi skal være med i toppen, må vi lære oss å håndtere slike kamper, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Dagbladet.

STORSPILTE: Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland rydder unna i duell med Christian Landu Landu i eliteseriekampen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Landslagskeeperen var kanskje hjemmelagets viktigste mann. Vegard Forren til venstre.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORSPILTE: Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland rydder unna i duell med Christian Landu Landu i eliteseriekampen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Landslagskeeperen var kanskje hjemmelagets viktigste mann. Vegard Forren til venstre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Grunnet raseri mot dommeren i forrige serierunde, måtte den tidligere Molde-treneren se kampen fra tribunen.

- Kan dere fortsatt henge med i toppen, tror du?

- Vi har et bedre lag i år. Det kan være realistisk, men det kommer til å bli jevnt. Molde og Godset er kanskje hakket bedre, men bak er det tett, forteller svensken.

Strømsgodset tapte mot Stabæk. Dermed øker Molde forspranget til drammenserne til fem poeng.