BRØLER: Ørjan Håskjold Nyland og Aston Villa spilte 1-1 mot Ipswich. Foto: NTB scanpix
BRØLER: Ørjan Håskjold Nyland og Aston Villa spilte 1-1 mot Ipswich. Foto: NTB scanpixVis mer

Championship

Nyland totalslaktes i ny klubb

- En forferdelig feil, skriver The Guardian.

  • Ipswich - Aston Villa 1-1

Norges landslagskeeper, Ørjan Håskjold Nyland (27), blir slaktet etter at Aston Villa spilte 1-1 mot Ipswich lørdag ettermiddag.

Nyland kom til Championship-klubben Aston Villa for elleve dager siden og startet i buret mot Ipswich. Aston Villa tok ledelsen etter 21 minutter ved Jonathan Kodjia. Da så det lyst ut på Portman Road.

Men i det 36. minutt utliknet Trevoh Chalobah. Scoringen kom etter innkast. Nyland ruset ut og misset ballen. Chalobah lot seg ikke be to ganger og utliknet til 1-1.

- En forferdelig feil, skriver The Guardian.

- Han (Nyland) signerte for elleve dager siden. Nordmannen ga Ipswich en gavepakke på utlikningen. Hjemmelaget holdt inn, til tross for at de i mer enn 50 minutter spilte med ti mann.

- Det må ha føltes som et tap. Hvis det skal være noen trøst for laget til Steve Bruce, må det være at laget forlenget rekken på ti kamper uten tap. De er også ubeseiret denne sesongen, skriver avisa.

- Mareritt for Nyland, rapporterer lokalavisa Birmingham Mail, og skriver at keeperen har fått en «ukomfortabel start» i sin nye klubb.

Aston Villa ligger på fjerdeplass etter tre kamper og har sju poeng. Middlesbrough leder og har ti poeng på fire kamper.

Nyland har meldt overgang fra Ingolstadt i 2. Bundesliga.

Om Nylands inngripen sier trener Steve Bruce:

- Han gjorde et feilvalg. Han trodde at han skulle ta ballen. Han gjorde en feil, og det er en god erfaring for ham.