Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nylander innrømmer kokainbruk

- En forferdelig tabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske idrettsstjernen Sven Nylander innrømmer nå å ha vært påvirket av kokain da han ble pågrepet i Göteborg søndag. Tirsdag fikk han sparken.

I motsetning til Patrik Sjöberg har Sven Nylander avvist enhver befatning med narkotika etter søndagens pågripelse i Göteborg. Tirsdag valgte imidlertid 44-åringen å legge alle kort på bordet. I et intervju med svensk TV4s Patrick Ekwall fortalte Nylander sin versjon av hva som skjedde på festen søndag.

– Jeg ble tilbudt narkotika og brukte det. Det var en forferdelig tabbe som nå rammer altfor mange mennesker, sier Nylander.

Han hevder å ha vært i sjokk de siste dagene, og at han derfor ikke har innrømmet forholdet før nå. Kokainet skal han ha fått av en person på nattklubben han besøkte søndag.

Samtidig innrømmer Nylander at han har brukt narkotika ved et håndfull tilfeller over en lang periode. Alle gangene skal det ha vært i forbindelse med fester.

Fikk sparken

Tirsdag kom det fram opplysninger om at hekkeløperen under pågripelsen skal ha hatt et sammenbrettet papir i lomma med spor av kokain, og Aftonbladet meldte også at Nylanders hotellrom skal ha inneholdt spor av det narkotiske stoffet.

Disse opplysningene innrømmer Nylander langt på vei i det omtalte intervjuet. 44-åringen opplyser at han har hatt kokain på seg i en konvolutt, og at det er godt mulig at det er funnet rester på hotellrommet hans. Nylander skal ha hatt flere nachspiel på sitt rom.

Noen god forklaring på hvorfor han ved flere tilfeller har brukt narkotika, har han imidlertid ikke. Nylander mener riktignok at han i alkoholrus kan ha en tendens til å helt miste dømmekraften. Dette forholdet vil han ifølge TV4 søke hjelp for.

Den angrende idrettsstjernen skylder samtidig ikke på andre enn seg selv i saken – ei heller Patrik Sjöberg.

Fikk sparken

Sven Nylander er til daglig er virksomhetsansvarlig i organisasjonen Ren idrott – som jobber mot doping og narkotika i idretten. Den tidligere hekkeløperen, med tre medaljer fra EM på merrittlisten, har vært en profilert forkjemper for et idrettsmiljø fritt for forbudte stoffer.

Umiddelbart etter at 44-åringen innrømmet kokainbruk tirsdag, kom også beskjeden om at han får sparken av sin nåværende arbeidsgiver.

– Jeg beklager dypt det som har inntruffet i svensk idrett de siste dagene. Dette er en tragedie ikke bare for friidretten, men også for Sven Nylander personlig, sier Hans G. Svensson, som er leder for stiftelsen Ren idrott, til Aftonbladet.

– Jeg kommer nå til å starte prosessen med å finne en erstatter for Nylander som leder for vår stiftelse, tilføyer han.

Treneren lei seg

Ulf Karlsson var Sven Nylanders mangeårige trener så lenge idrettskarrieren pågikk. Tirsdag snakket han med sin tidligere elev – bare minutter før han la alle kort på bordet.

– Det var det eneste riktige å gjøre. Nå kan han gå videre i livet. Jeg er lykkelig over at han gjorde det på denne måten, sier Karlsson til Aftonbladet.

Samtidig har han vanskelig for å akseptere realitetene.

– Jeg er lei meg og hadde aldri trodd det om ham. Men alle mennesker må kunne gjøre feil, sier den tidligere treneren. (ANB)