Nymark: - Skivebom

Langt nede etter 8. plass.

OSAKA (Dagbladet.no): Mens Erik Tysse skrek seg hes av glede etter 5. plassen på 50 kilometer, var Trond Nymark fryktelig nedbrutt.

Bergenseren gikk for medalje, med i mål var han nesten 16 minutter bak sin personlige rekord. Tiden 3.57,22 holdt bare til 8. plass - som Nymark karakteriserer på følgende måte:

- Fullstendig skivebom. Jeg er veldig skuffet, sier han til Dagbladet.no.

For 18 dager siden kjørte Nymark seg helt i senk på trening, fordi han regnet med at det ville bli lite trening etter ankomst til Japan.

Eksperimentet ga åpenbart ikke den positive effekten han hadde håpet. Det er likevel ingen forklaring på at kroppen ikke ville lystre, mener han.

- Jeg var bare ikke i form. Vanligvis kan jeg knapt snakke når jeg kommer i mål, men når jeg ikke er i form klarer jeg ikke å presse meg så hardt, sier Nymark.

Etter 23 kilometer forsøkte han et taktomslag, men responsen fra kroppen var nedslående.

Nymark har slitt tungt med å tilpasse seg døgnrytmen i Japan, som ligger sju timer foran Norge. Nå vil han forhøre seg med Erik Tysse, som tydeligvis har truffet bedre med opplegget.

SKUFFET: Trond Nymark kom på 7. plass på 50 km kappgang under VM i friidrett lørdag Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SKUFFET: Trond Nymark kom på 7. plass på 50 km kappgang under VM i friidrett lørdag Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Jeg får høre med Erik hva han har gjort. Jeg har gått på 3 timer og 41 minutter tidligere i år, og vet hva jeg kan. Men å lære om tidssone og døgnrytme - det har jeg slitt med. Det tok 10 dager før jeg følte meg normal igjen. Vi har spilt høyt, men jeg er kjent for å ta noen sjanser, sier Nymark.