BRØT: Trond Nymark måtte bryte 50-kilometeren under EM i friidrett.Foto: SCANPIX
BRØT: Trond Nymark måtte bryte 50-kilometeren under EM i friidrett.Foto: SCANPIXVis mer

Nymark brøt 50-kilometeren

Ga seg etter drøyt 30 kilometer.

|||Trond Nymark gikk sammen med Jesus Angel Garcia lenge, men måtte slippe spanjolen etter 25-26 kilometer, og like etterpå møtte han veggen.

Sølvmedaljevinneren fra Berlin-VM i fjor var sjanseløs på fredagens 50 kilometer i Barcelona. Han hang med tetgruppen ut fra start, men det ble fort klart at Nymark ville få problemer med å kjempe helt i teten.

Franskmannen Yohann Diniz gikk fra tidlig og tok en klar seier, mens Nymark måtte slippe tetfeltet like før 10-kilometeren var passert.

— Jeg er veldig irritert på meg selv. Starten var offensiv, og for mitt vedkommende ble det litt vel offensivt. Jeg ville rett og slett for mye, sa Nymark.

— Derfor slapp jeg meg litt ned i feltet, men likevel gikk jeg meg stiv etter 12 kilometer. Det er i grunnen temmelig normalt, og jeg kom meg over det. Fra 20 kilometer følte jeg meg piggere igjen, og da jeg passerte halvveis etter 25 kilometer i ryggen på Jesus Garcia, var jeg ved godt mot.

Tungt — Jeg følte at jeg var på vei til å jobbe meg inn i løpet igjen etter at 25-kilometeren var passert, men følelsen var kortvarig. Allerede etter 26 kilometer begynte det å gå skikkelig tungt, fortalte Nymark.

Han ble tatt igjen av flere løpere, og avstanden fram til dem som lå foran, økte faretruende raskt.

På bildene ute fra traseen var det helt tydelig at Nymark slet veldig, og etter 30 kilometer måtte han stoppe opp ved den norske depotet.

— Jeg hadde alvorlige problemer, og det var derfor jeg stoppet og tok en peptalk med treneren min. Da var jeg i skikkelig krise, men jeg bestemte meg for å gjøre et nytt forsøk, selv om veldig mange hadde gått fordi meg, sa Nymark.

Skuffet — Etter at jeg begynte på?n igjen gikk det ikke lange stunden før jeg skjønte det var slutt. Når jeg står her nå, kan jeg ikke si annet enn at jeg er veldig skuffet. Det er helt tydelig at forberedelsene mine i år ikke har vært gode nok, sa han mellom voldsomme hostekuler.

Han kunne fortelle at han har slitt med hosten i flere uker, og forberedelsene har på grunn av sykdom ikke vært på mer enn 90 prosent av vanlig nivå.

Det var også den andre 50-kilometeren Nymark stilte til start i denne sesongen — og andre gangen han brøt.

— Det er mange bekker små som gjorde at det endte på denne måten, men jeg skal garantere at jeg kommer tilbake for fullt. Gi meg ett år så skal jeg være med og kjempe i VM i Sør-Korea, og målsettingen min om OL i London i 2012 står fast, sa en nedbrutt, men ikke utslått Trond Nymark.

(NTB)