Nymark brøt i Beijing

- Har ingen fornuftig forklaring.

BEIJING (Dagbladet.no): Før OL var målet medalje. I OL ble det en tur i golfbilen på vei tilbake til stadion. I natt brøt Trond Nymark 50-kilometeren i kappgang, og var utrolig skuffet.

- Det var ikke sånn jeg hadde planlagt at dette skulle ende. Jeg er bare helt tom i hodet nå, sier Trond Nymark til Dagbladet.no i en ellers så tom utøversone.

Det var her han skulle stått med flagget rundt nakken og snakket om hvor bra kroppen fungerte, og hvordan løpsopplegget ble akkurat slik han hadde sett for seg.

I stedet er det bare tomt.

- Det funket ikke. Jeg kom veldig godt i gang, men jeg klarte ikke komme over den terskelen der jeg skulle begynne å kjøre. Det var ikke noe å trøkke med, sier han.

Vel er det varmt i Beijing i dag med stekende sol og nesten 30 grader i morgentimene, men temperaturen var ikke noe problem. Uansett form, sier han, bør han være i stand til å gjøre en ok 50-kilometer.

- Jeg har ingen fornuftige forklaringer akkurat nå. Jeg har nok mye å lære når det gjelder å konkurrere i en annen tidssone, men nå er det ikke noe mesterskap i Asia på en stund.

- Og London i 2012 er jo veldig mye nærmere?

DRØMTE OM MEDALJE: I stedet ble det bråstopp og brutt løp for Trond Nymark i Beijing. Foto: Scanpix/ Cornelius Poppe
DRØMTE OM MEDALJE: I stedet ble det bråstopp og brutt løp for Trond Nymark i Beijing. Foto: Scanpix/ Cornelius Poppe Vis mer

- Ja, det er ikke så lenge til heller, og det kan være greit med en revansje, sier Trond Nymark.