TROR PÅ TYSSE: Trond Nymark (t.v) er overbevist om at Erik Tysse er feilaktig dømt for doping. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
TROR PÅ TYSSE: Trond Nymark (t.v) er overbevist om at Erik Tysse er feilaktig dømt for doping. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Nymark er bekymret for å avgi dopingprøver

Tror Tysse er uskyldig dømt.

Trond Nymark tror på Erik Tysse, og han er bekymret over rettssikkerheten til utøverne etter det som er skjedd i den såkalte Tysse-saken.

- Erik har fått støtte fra nesten 100 uavhengige vitenskapsfolk og eksperter. En av dem som har støttet ham er til og med vinner av Nobel-prisen. Jeg spør meg selv hvor mye tvil det må være før en utøver skal få gjennomslag i en sak som dette.

- Det som er skjedd gjør i alle fall meg litt bekymret for å avgi dopingprøve, sier Nymark.

- Jeg har ingen grunn til å tro annet enn at Tysse er uskyldig, legger han til, samtidig som han forteller at han ikke har snakket med Tysse etter at CAS-dommen ble offentlig.

Erik Tysse ble tatt for å ha dopet seg med Cera (tredje generasjon bloddoping) etter en konkurranse i Italia 1. mai i fjor. Han ble umiddelbart utestengt, og saken ble behandlet av domsutvalget til Norges Idrettsforbund (NIF).

Tysse tapte, men anket saken videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Tidligere denne uken kom avgjørelsen fra CAS, og det viste seg at Tysses anke var forkastet.

(NTB)