Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nymark gir seg etter 120 000 kilometer rask gange

Avsluttet karrieren med 21. plass i OL.

GIR SEG: Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GIR SEG: Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver.

Han gikk sin siste fem mil på 3.48.47 og ble slått av den suverene vinneren Sergej Kirdjapkin med 12.38 minutter. Sølvet gikk til australske Jared Tallent, mens kinesiske Si Tianfeng fikk bronsen.

- Nå har jeg gått 120.000 kilometer i løpet av de siste 19 årene, så nå er det nok. At dette skulle bli mitt siste løp har jeg visst siden oktober i fjor, og jeg er helt sikker på at jeg har tatt et riktig valg når jeg sier stopp nå, sa Trond Nymark til NTB etter at han var ferdig med lørdagens kraftprøve i et sommervarmt London.

- Jeg tror kroppen min har fått nok nå, la han til etter å ha gått på en skikkelig smell etter 38 kilometer. Fram til da hadde han fulgt planen sin og gått lett, men mot slutten måtte han slite for i det hele tatt å komme til mål i sitt siste mesterskap.

Som planlagt - Jeg gjorde det jeg hadde planlagt i dette løpet, bortsett fra å sprekke som jeg gjorde etter snaue 40 kilometer. Jeg visste jo at jeg var i god form, og drømmen var å sette personlig rekord. Det lå jeg lenge an til å kunne klare også, men det ble for tungt mot slutten, fortalte Nymark, som har både pers og norsk rekord med 3.41.16.

Hadde han klart den tiden i paradegaten The Mall lørdag, ville han endt på 8.-plass. I stedet måtte han slite seg gjennom de siste rundene og kilometerne.

- Jeg kjenner meg selv så godt at jeg skjønte at sprekken kom, men jeg forsøkte å kjempe meg videre så lenge det gikk, forklarte han til NTB.

Han sa også at plassering eller resultat ikke ville hatt noen betydning for beslutningen hans om å legge opp.

- Dette er den dårlige plasseringen jeg har hatt i mesterskap der jeg er kommet i mål, men samtidig er tiden den beste jeg har prestert i OL, sa han. Forrige gang han kom til mål i en femmil i OL var i Aten i 2004, og da endte han på 13.-plass.

2009 var toppåret Trond Nymark nådde toppen av sin karriere i Berlin-VM i 2009 da han gikk inn til sølvmedaljen. Etter det har han slitt.

Like før EM i Barcelona i 2010 fikk han en ryggskade som gjorde at han knapt var i stand til å stå og gå oppreist. Men også da kom han tilbake, takket være eventyrlig stahet og støtte fra dem som står rundt ham.

- Dette er det raskeste mesterskapsløpet som er gått noensinne. Seks mann gikk under 3.40 timer. Det ville jeg aldri vært i stand til å følge med på. For å si det rett ut: Jeg ville vært sjanseløs på å henge på teten i dette løpet, sa Nymark.

Nå skal siviløkonomen begynne å jobbe som vanlige folk, og han gleder seg også til å ta seg noen skikkelige ferieturer og nyte helger med familien.

- Siden jeg var 16 år har jeg totalt sett ikke hatt mer enn 25 dagers ferie på grunn av kappgangen. Det er på mange måter deilig å tenke på at jeg er gått i mål nå, sa en litt rørt Trond Nymark etter sitt aller siste OL og sin siste femmil.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media