Nymark gir seg etter 120 000 kilometer rask gange

Avsluttet karrieren med 21. plass i OL.

GIR SEG: Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GIR SEG: Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trond Nymark er kommet til veis ende. Da han gikk over mål på 50 kilometer i OL lørdag og endte på 21.-plass, takket han samtidig for seg som toppidrettsutøver.

Han gikk sin siste fem mil på 3.48.47 og ble slått av den suverene vinneren Sergej Kirdjapkin med 12.38 minutter. Sølvet gikk til australske Jared Tallent, mens kinesiske Si Tianfeng fikk bronsen.

- Nå har jeg gått 120.000 kilometer i løpet av de siste 19 årene, så nå er det nok. At dette skulle bli mitt siste løp har jeg visst siden oktober i fjor, og jeg er helt sikker på at jeg har tatt et riktig valg når jeg sier stopp nå, sa Trond Nymark til NTB etter at han var ferdig med lørdagens kraftprøve i et sommervarmt London.

- Jeg tror kroppen min har fått nok nå, la han til etter å ha gått på en skikkelig smell etter 38 kilometer. Fram til da hadde han fulgt planen sin og gått lett, men mot slutten måtte han slite for i det hele tatt å komme til mål i sitt siste mesterskap.

Som planlagt - Jeg gjorde det jeg hadde planlagt i dette løpet, bortsett fra å sprekke som jeg gjorde etter snaue 40 kilometer. Jeg visste jo at jeg var i god form, og drømmen var å sette personlig rekord. Det lå jeg lenge an til å kunne klare også, men det ble for tungt mot slutten, fortalte Nymark, som har både pers og norsk rekord med 3.41.16.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer