Nymark kan få VM-gull fem år etter

- Vi tar saken veldig alvorlig.

BLIR TROLIG VERDENSMESTER: Trond Nymark. Foto: NTB Scanpix
BLIR TROLIG VERDENSMESTER: Trond Nymark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trond Nymark blir trolig verdensmester på 50 kilometer kappgang fra 2009, og den russiske dopingskandalen kan gi flere norske mesterskapsmedaljer i kappgang.

- Slik vi i Norges Friidrettsforbund ser det, er det helt klart at Trond Nymark snart kan titulere seg verdensmester på 50 kilometer, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

Da det ble kjent tirsdag at fem russiske kappgjengere er utestengt for dopingmisbruk, var det grunn til å juble for rene utøvere. Det virker nå helt på det rene at det kommer til å bli omfordeling av mesterskapsmedaljer fra og med VM i 2009 og fram til i dag. Det betyr at Trond Nymark, som tok sølvet på 50 kilometer kappgang i Berlin det året, rykker opp på gullplass.

- Vi tar denne saken veldig alvorlig og kommer til å sende et brev til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) umiddelbart. Vi vil vite mer om dette, og også om det kan bli aktuelt å gå lenger tilbake enn til 2009, sier Hansen.

Håper - Foreløpig kan jeg ikke gjøre annet enn å håpe at jeg får VM-gullet fra Berlin, men jeg tror ikke det kommer til å bli så enkelt som mange tror, for IAAF har jo ikke uttalt seg ennå, sier Trond Nymark til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.