LIKE ENGASJERT:  Nils Arne Eggen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LIKE ENGASJERT: Nils Arne Eggen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Nyoperert Eggen kjeftet på Rosenborg-treneren

- Han passer på oss.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Rosenborg skapte åtte målsjanser mot Haugesund, men vant bare 1-0. Da vanket det kjeft fra Nils Arne Eggen.

- Han passer på oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Laget møtte Haugesund på La Manga i Spania forrige torsdag. Midtstopper Stefan Strandberg sørget for kampens eneste mål etter 39 minutter.

Men seier var ikke nok til å tilfredsstille Eggen, som gjennomførte en nyretransplantasjon noen dager i forveien.

- For dårlig uttelling, lød konklusjonen hans.

Den tidligere trenergiganten sier at han har det bra. Spørsmålet er hvilken rolle han skal ha i Rosenborg framover.

Krystallklar Da Ingebrigtsen kom inn i klubben i fjor sommer - og etter hvert ble fast ansatt - var han krystallklar på at han ville benytte seg av Eggens kompetanse. Men dårlige nyrer preget 73-åringen. Nå tyder rapportene på at det går bedre.

- Han må få tid til å komme i form. Når han er tilbake, fortsetter vi der vi slapp. Det betyr at jeg prater med Nils Arne én dag i uka. Han er på trening og ser på oss, forteller Ingebrigtsen, som i går deltok på toppfotballens kickoff på Ullevaal stadion.

TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen synes dette høres ut som en god løsning.

- Nils Arne skal ikke være på feltet hver dag. Det blir feil, uansett hvor trygg Kåre er på seg selv. Nils Arne må komme med sin kunnskap. Men han må ikke dominere for mye.

Fornuftig bruk Mini fortsetter:

- Kåre skal være sjef på Lerkendal. Det fungerte veldig bra i fjor. Nils Arne og Bjørn Hansen er trenerne til trenerne. De går ikke rett til spillerne, og det er en fornuftig bruk av de to. Kunnskap skal du ikke kaste bort. Den går ikke ut på dato.

Under gårsdagens kickoff pakket ikke Ingebrigtsen inn ordene.

- Rosenborg skal ha ambisjoner om gull, erklærte han.

I troen på at det er mulig har spillerne brukt vinteren til å terpe på filosofien fra Eggens glansdager: Samhandling, samhandling og samhandling.

Høy intensitet - Vi var gode i fjor høst, og har klart å bygge videre på dette. Ingen har spilt mer fotball i oppkjøringen enn oss, sier Ingebrigtsen.

- Intensiteten har vært høy, kvaliteten har vært bra. Vi skal tåle to kamper i uka bedre enn i fjor. Vi har jobbet med relasjoner, og har kommet et stykke lenger. Forventningene til de ulike rollene er tydelige.

Steffen Iversen - ekspert på CMore - liker det han ser av klubben med Lerkendal som sin hjemmebane.

- Rosenborg har vært bra i treningskampene. De har scoret mange mål og sluppet inn lite. Det får du selvtillit av.

Han fortsetter:

- Rosenborg er bedre trent sammenliknet med i fjor. Det virker som om de har det artigere på trening. Klarer de å holde koken, kan de gå forbi Molde og vinne serien.

FIKK HØRE DET: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Morten Melgård
FIKK HØRE DET: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer