VELLYKKET OPERASJON: Alt gikk som det skulle under operasjonen for Kenneth Gangnes, men 27-åringen gir mer eller mindre opp den kommende sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VELLYKKET OPERASJON: Alt gikk som det skulle under operasjonen for Kenneth Gangnes, men 27-åringen gir mer eller mindre opp den kommende sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Nyoperert Gangnes gir opp sesongen: - En forferdelig følelse. Jeg hopper neppe i vinter

Operasjonen var vellykket for Kenneth Gangnes (27), men han tror ikke han blir å se i hoppbakken denne sesongen.

(Dagbladet): I fjor reiste Kenneth Gangnes seg fra et forferdelig skademareritt og var Norges beste hopper i en eventyrlig drømmesesong. Endelig fikk 27-åringen ut sitt enorme potensial. Endelig unngikk han skader.

Men i går gikk det galt igjen. For tredje gang røk korsbåndet for hopprofilen.

- Jeg kom litt for høyt i svevet like før jeg skulle lande og fikk en dårlig vinkel på kneet. Jeg kjente det med en gang at korsbåndet røk. Det gjorde veldig vondt. Det er en forferdelig følelse, spesielt når det skjer for tredje gang, sier Gangnes til Dagbladet.

Vellykket operasjon

I går kveld ble han operert. Operasjonen var vellykket, men det er lenge til forrige sesongs beste norske hopper kan trene normalt igjen.

- Det er en del måneder til. Jeg kommer ikke til å hoppe til vinteren om jeg ikke er 100 prosent klar. Det blir jeg sannsynligvis ikke. Derfor kommer jeg nok ikke til å konkurrere til vinteren. Jeg må tenke mot sesongen etter det, avslører hoppesset.

- Hvor tøft er det å innse det?

- Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men det er klart det er tungt.

- Blir du redd når det skjer for tredje gang?

- Nei, det blir jeg ikke. Jeg skal tilbake. Jeg tror det er mulig å bli like god som jeg var - og forhåpentligvis enda bedre etter hvert - når jeg er tilbake om ett år, forteller Gangnes.

Takker for støtten

Han har fått mye sympati og støtte etter gårsdagens ulykksalige fall og korsbåndsskade. Det setter han stor pris på.

- Det hjelper å få så mange hyggelige og støttende meldinger. Det gjør det hele enklere å takle. Jeg setter veldig stor pris på støtten, sier Gangnes.

De neste månedene må han trene svært forsiktig og alternativ.

- Det blir vel husmortrinn. Det blir veldig begrenset, men jeg skal trene, sier 27-åringen og ler tappert.

For tredje gang

Første gang var i 2010 da korsbåndet røk etter et fall i den lille K35-bakken i Gjerpenkollen i Drammen. Hopperen fra Kolbu pådro seg dernest en alvorlig korsbåndsskade i 2013-sesongen.

Gangnes slo tilbake fra korsbåndsskadene og fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Han ble beste norske på tredjeplass i verdenscupen. Herunder tok han sin første verdenscupseier i Lillehammer i desember.

Gangber var dessuten med på det norske laget som tok VM-gull i skiflyging. Han tok sølvet individuelt bak suverene Peter Prevc. Nå mister sloveneren trolig en av sine største konkurrenter den kommende vinteren.