CLASH OF THE CASH? Leicester Citys Ignasi Miquel og Manchester Citys Jack Rodwell møttes i kvartfinalen i ligacupen tidligere denne sesongen. Neste sesong er Leicester tilbake i Premier League. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
CLASH OF THE CASH? Leicester Citys Ignasi Miquel og Manchester Citys Jack Rodwell møttes i kvartfinalen i ligacupen tidligere denne sesongen. Neste sesong er Leicester tilbake i Premier League. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Nyopprykkede Leicester City gjør som Manchester City

Thailandsk milliardmoro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leicesters styrtrike thailandske eiere skal være villig til å bruke nesten 2 milliarder kroner på å gjøre klubben til topplag i Premier League.

Etter et tiår utenfor det gode selskap er «revene» tilbake på øverste nivå. Først skal klubben etablere seg i Premier League, deretter skal de utfordre storklubbene.

- Vi ønsker å være i Premier League så lenge som mulig, men vi klarer ikke utfordre de fem beste lagene umiddelbart. Har vi en mulighet til å slå dem? Ja, det har vi. Men først må vi etablere oss i toppdivisjonen. Så kan vi snakke om neste steg, sier Vichai Srivaddhanaprabha til Reuters.

Revestreker Rundt 1,8 milliarder skal Leicesters eiere være villige til å bruke i første omgang.

- Det vil kreve store pengesummer for å komme dit, men det skremmer oss ikke. Jeg ber om tre år, og da skal vi være der (oppe), sier Leicester-eieren.

Manager Nigel Pearson er mannen som har fått klubben tilbake på øverste nivå. Nå er han klar for revestreker mot de etablerte storlagene fra Manchester, Merseyside og London.

- Vi må tilpasse oss når vi møter de beste lagene, men det viktigste er å gå til verket med troen på at vi kan klare å oppnå noe, sier Pearson.

Ingen kasteball Den tidligere Sheffield Wednesday og Middlesbrough-stopperen sier Leicester ikke blir noen kasteball i toppseriecomebacket.

- Vi ønsker å være konkurransedyktige. Vi har fått smaken av suksess (gjennom opprykket). Det er å viktig at vi forbedrer alt som forbedres kan. Bare slik kan vi utfordre i jakten på topp fem, sier Pearson.

- Men selvsagt skal vi ta det steg for steg. Gutta er virkelig klare for å møte noen av de beste lagene i verden, fortsetter Leicester-manageren.

Eventyrreise Eier Srivaddhanaprabha sier han ikke ønsket å kjøpe en Premier League-klubb, men heller være med på en eventyrreise oppover i divisjonssystemet.

- Etter å ha studert mange klubber, falt mitt hjerte for Leicester. En av årsakene var draktfargen, som er akkurat lik fargen på selskapet mitt. En annen var at de spilte på nivå to. Dersom vi kjøpte en klubb i EPL, ville det ikke være utfordrende nok. Men å få denne klubben til Premier League, var en verdig utfordring, sier Leicesters thailandske eier.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer