Nyopprykkede Sandefjord satte Glimt på plass

Debutantenes kveld i hvalfangerbyen.

• Sandefjord - Bodø/Glimt 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Sandefjord åpnet best mulig på hjemmebane mot Bodø/Glimt.

Det nyopprykkede laget brukte kun seks minutter på å sette sin første scoring i Tippeligaen 2015.

På corner ruvet Alexander Gabrielsen høyest, og sendte Sandefjord i ledelsen på hodet.

Furebotn lurte alle Abdurahim Laajab scoret 13 mål på 30 kamper for Glimt i fjor, men ble i februar solgt til kinesiske Hebei Zhongji FC. Til glede for trener Jan Halvor Halvorsen viste Henrik Furebotn seg fra sin gode side i debuten.

Sandefjord kontrollerte det meste i første omgang, men slet med å komme til sjanser etter scoringa. Bodø/Glimt hadde et skutt i tverrliggeren, før de fikk utlikning på overtid i første omgang.

Henrik Furebotn lurte alle da han tok frisparket Glimt fikk rett før pause - og satte den i høyt i mål ved nærmeste stolpe.

Dermed var lagene like langt i hvalfangerbyen. Men Sandefjord hadde mer på lager til etter pause.

Debutantenes kveld Etter pausen var det en annen debutant sin tur til å vise seg fram. Jean Alassane Mendy viste trener Lars Bohinen at han nok har gjort det lurt å hente ham fra Kristiansund.

Først scoret Mendy på returen Glimt-keeper Pavel Londak ga etter et skudd fra Pål Alexander Kirkevold, før han bare minutter senere sendte Sandefjord opp i 3-1-ledelse med å sette ballen inn fra kort hold.

Kirkevold var nær ved å score det fjerde for kvelden for Sandefjord i sluttminuttene, men ballen gikk på feil side av stolpen.

Dermed ble alle de tre poengene værende i Sandefjord i kveld.

- Det var en typisk første seriekamp på gressbane. Men jeg må si at Sandefjord vinner fortjent, sier Jan Halvor Halvorsen til C More.

- Jeg synes vi har ganske god kontroll på Bodø/Glimt gjennom hele kampen, sier Lars Bohinen som var fornøyd med det meste av kampen - bortsett fra Bodø/Glimts mål.