Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyretransplantasjon for Nils Arne Eggen

Etter ett år i donorkø.

(Dagbladet:) Trenerlegenden Nils Arne Eggen skal gjennomgå nyretransplantasjon. Det melder Avisa Sør-Trøndelag i dag.

- Jeg blir borte fra fotballbanen i alle fall en måneds tid når jeg nå legges inn for en nyretransplantasjon. Arnstein Røen kommer til å ha ansvaret for Orkla fremover. Jeg blir heller ikke med på lagets treningssamling i Tyrkia, forteller Eggen til avisa.

Han legger til at operasjonen vil finne sted i nær framtid.

Nyresvikt Eggen ble syk for ett år siden. Siden har han stått i donorkø i påvente av å få ny nyre, og han har vært inne til dialysebehandling flere ganger i uka. Da Dagbladet snakket med ham i fjor vår, sa han dette:

- Jeg har fått nyresvikt, og vi reparerer det. Vi har et kjempebra helsevesen som tar seg av det meste, også meg. Blodet mitt renses. Mekanisk, kan du si - med dialyse. Så håper jeg at alt, med tid og stunder, vil ligge til rette for at jeg får ei ny nyre. Jeg bruker litt spøkefullt å si at jeg da kommer fryktelig og plutselig tilbake.

Klare ambisjoner Eggen har de siste åra trent Orkla FK i 3. divisjon. Nå tar han en pause fra den gjerningen, men han har fortsatt ambisjoner på vegne av sitt lokale lag. Eller som han sier til Avisa Sør-Trøndelag:

VENTETIDA OVER:  Nils Arne Eggen har ventet ett år på å få ny nyre. Nå er det klart for transplantasjon, forteller trenerlegenden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VENTETIDA OVER: Nils Arne Eggen har ventet ett år på å få ny nyre. Nå er det klart for transplantasjon, forteller trenerlegenden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vi har alltid som mål å rykke opp, men slik som det er nå så er vi ikke gode nok. Det holder ikke bare å rykke opp til 2. divisjon. Det er det samme som med Rosenborg, når vi kvalifiserte oss til Champions League. Vi må være gode nok til å kunne spille der også, sier Eggen - som ikke har besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media