Nysignering med drømmestart for Liverpool

Målgivende og mål for Iago Aspas.

DEBUTSCORING: Iago Aspas scoret sitt første mål for Liverpool i kveld. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB Scanpix
DEBUTSCORING: Iago Aspas scoret sitt første mål for Liverpool i kveld. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB ScanpixVis mer

Preston - Liverpool 0-4 (0-2)

(Dagbladet): Liverpool spilte sin første treningskamp denne sommeren, og Brendan Rodgers måtte klare seg uten spillere som Luis Suarez og Pepe Reina (ikke tilbake fra ferie), og Steven Gerrard som ikke er tilbake i full trening etter sin skulderoperasjon.

Nysigneringen Iago Aspas var livlig i den omgangen han fikk spille, og noterte seg for en målgivende og ett mål. Scoringen kom etter et langskudd fra like utenfor 16-meteren, og keeperen burde nok ryddet opp i den situasjonen.

Spanjolen kom fra Celta Vigo i sommer, og 25-åringen var involvert i 51 prosent av scoringene til den spanske klubben forrige sesong.

I pausen byttet Rodgers alle spillerne med unntak av keeper Simon Mignolet. Nysigneringene Iago Aspas og Luis Alberto kom innpå i den andre omgangen. Men det var unggutten Raheem Sterling, som fikk sitt gjennombrudd i fjor, som økte ledelsen i andre omgang.

GOD OMGANG: Jordon Ibe var livlig og scoret sitt første mål for Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
GOD OMGANG: Jordon Ibe var livlig og scoret sitt første mål for Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Lynvingen kombinerte fint med Iago Aspas og ble spilt fri alene med keeper. 18-åringen gjorde ingen feil, og Liverpool gikk mot en komfortabel seier.

Første scoring Bortelaget tok kommandoen fra start og kom i målprotokollen etter 14 minutter da Philippe Coutinho ble tildelt straffespark. Brasilianeren ble holdt i drakta, og tok selv straffesparket som ble ekspedert sikkert i mål.

17-åringen Jordon Ibe scoret også sitt første mål i Liverpool-trøya. Han fant en åpning i venstre hjørne og fyrte av fra distanse. Preston-keeper Rudd klarte ikke å hindre scoring selv om skuddet ikke var spesielt hardt.

Simon Mignolet fikk også sin debut etter overgangen fra Sunderland, og sisteskansen hadde en forholdsvis rolig dag på jobben. Han ble tatt av banen snaut ti minutter før full tid.