Fulham - Liverpool

Nysigneringen reddet poeng

Liverpool fikk seg en skikkelig overraskelse da de gjestet Craven Cottage mot nyopprykkede Fulham.

REDDET LIVERPOOL: Darwin Nunez og Salah sto for målene til Liverpool.Foto: Justin Tallis
REDDET LIVERPOOL: Darwin Nunez og Salah sto for målene til Liverpool.Foto: Justin Tallis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fulham - Liverpool 2-2 (1-0)

Nunez, Salah, Klopp og co. fikk seg en overraskelse da de møtte Fulham på Craven Cottage. Etter en halvtimes spill headet den serbiske kraftspissen Aleksandar Mitrovic inn ledelsen for hjemmelaget.

Så kom nysigneringen Darwin Nunez inn. Ti minutter inn i andre omgang fikk han et innlegg fra Mohamed Salah, som han på magisk vis hælflikket forbi keeper og i mål.

Men det skulle ikke vare lenge, fordi åtte minutter seinere fikk Mitrovic og Fulham straffe, som førstnevnte satte enkelt i mål. Ledelsen fikk de ikke ha lenge. Nunez fikk et innlegg, som han enkelt bare lå til rette for Salah som scoret på åpent mål.

Rystet

I sesongens første kamp for Fulham og Liverpool, var det hjemmelaget som åpnet kampen best. Det første kvarteret hadde Fulham overtaket, men så begynte Liverpool å få litt mer kontroll over kampen.

Luis Diaz satt ballen i mål på lekkert vis, men scoringen ble avvinket da Andy Robertson var i offside i angrepet før. Den så veldig klar ut.

Like etter halvtimen var passert satt scoringen for hjemmelaget. Fulham kontret på høyresiden og Kenny Tete sendte et flott innlegg til Alexander Mitrovic. Serberen hadde ingen problem med å slå Trent Alexander-Arnold i lufta, og satte inn ledelsen.

TOMÅLSSCORER: Aleksandar Mitrovic for Fulham. Foto: Justin Tallis / AFP
TOMÅLSSCORER: Aleksandar Mitrovic for Fulham. Foto: Justin Tallis / AFP Vis mer

- Mitrovic vil dette. Han spiser Alexander-Arnold, som faller ned på reklamebeholderne. Kan han score i Premier League? Ja det kan han, sa Sky Sports' Ben Grounds.

Viaplays eksperter mente at en situasjon i forkant burde blitt plukket opp av dommerteamet. Palhinha var altfor sein inn i Liverpool-kaptein Henderson.

- Det er et klart frispark. Dette burde dommerteamet sett, mente Viaplays Eirik Bakke.

- Jeg synes 100 prosent det er frispark, kom det fra Arsenal-legenden Freddie Ljungberg.

Dette er Premier Leagues begrunnelse for avgjørelsen: «Ikke en åpenbar feil. Sett på som en ulik fase av spillet. For langt bak for å påvirke avgjørelsen.»

Nysigneringen skinte

Bare noen få minutter ut i andreomgang fikk Liverpool skadetrøbbel. Thiago måtte ut med noe som så ut som en hamstringskade. Firmino tok også følge ut, og inn kom nysigneringen Darwin Nunez og Harvey Elliott.

Så satt den for Liverpool, og det var ingen ringere enn Nunez som sto for utlikningen. Uruguayaneren hælflikket ballen bak Fulhams sisteskanse og i mål. Målet ble først sjekket av VAR for offside, men ble stående.

- For en innvirkning det har vært fra Nunez! Det var en liten forsinkelse i spillet for å se om uruguayaneren var i offside fra Salahs innlegg, men han var på linje med den siste Fulham-forsvareren, sa Grounds.

Dermed var lagene like langt med 25 minutter igjen å spille.

REKORD: Mohamed Salah innkasserte enda en rekord. Foto: Justin Tallis / AFP
REKORD: Mohamed Salah innkasserte enda en rekord. Foto: Justin Tallis / AFP Vis mer

Det varte ikke lenge, for åtte minutter seinere fikk Fulham straffe. Mitrovic gikk i bakken etter duell med van Dijk, og dommer Andrew Madley dømte straffe. Den så billig ut, men det var kontakt og den ble stående. Mitrovic tok straffen selv, og var sikker fra elleve meter.

Men som mot Manchester City i Community Shield, endret Nunez kampen med sitt innhopp. Etter et innlegg fra Alexander-Arnold, lå han alt til rette for Salah som bare kunne pirke ballen i mål.

Det ble også ny rekord i Premier League. Salah er nemlig den første til å score i serieåpningen seks kamper på rad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer