DROPPER GRORUD: Forholdet mellom montérytter Malin Berås og Mjøndalen-trener Vegard Hansen er over. Hansen har fortalt at forholdet ble satt på prøve grunnet mange timer med 2. divisjonsfotball. I helgen må Mjøndalen-sjefen konsentrere seg om eget lag i 1. divisjon. Foto: Privat/NTB Scanpix
DROPPER GRORUD: Forholdet mellom montérytter Malin Berås og Mjøndalen-trener Vegard Hansen er over. Hansen har fortalt at forholdet ble satt på prøve grunnet mange timer med 2. divisjonsfotball. I helgen må Mjøndalen-sjefen konsentrere seg om eget lag i 1. divisjon. Foto: Privat/NTB ScanpixVis mer

Brudd mellom Vegard Hansen og Malin Berås:

Nysingel trener får støtte: - Klart 2. divisjon er kvalitetstid

Grorud IL frir til Mjøndalen-trener.

(Dagbladet): Denne uka ble det kjent at forholdet mellom Mjøndalen-trener Vegard Hansen (47) og montérytter Malin Berås (28) er over.

Begge bekreftet bruddet til Dagbladet - og Hansen la blant annet til:

- Det var logistikkproblemer med diverse komplikasjoner og interessekonflikter, som for eksempel hvorvidt en lørdag ettermiddag på 2. divisjonskamp på Grorud er kvalitetstid eller ei, sa Mjøndalen-trener Hansen til Dagbladet.

Derfor vil Dagbladet se hvordan det står til med Grorud.

Grorud IL har for øvrig hatt en solid sesong i 2. divisjon og ligger på 3. plass med 22 poeng. Foran er HamKam (29) og Alta (28). Grorud har tydeligvis fått med seg omtalen fra Hansen og på sosiale medier skriver nemlig klubben:

- Vi mener selvsagt at Vegard Hansen har rett i at match på Grorud er kvalitetstid. Vi ønsker begge parter lykke til videre!

Grorud-trener Rolf Teigen - som ikke har sosiale medier-ansvar i klubben - forteller til Dagbladet at han ikke var klar over verken bruddet eller Hansen-utspillet.

Til Dagbladet forteller Teigen:

- Så klart: Det er få steder det er bedre å tilbringe en kveld enn på Grorud, sier Teigen.

MER FOTBALL - MINDRE TRAV: Mjøndalen-trener Vegard Hansen innrømmer at det blir mest fokus på ballsport framover.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MER FOTBALL - MINDRE TRAV: Mjøndalen-trener Vegard Hansen innrømmer at det blir mest fokus på ballsport framover. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Hansen kommer ikke

Søndag skal 2. divisjonslaget spille hjemmekamp mot Finnsnes.

- Vi har hatt en grei sesong og er fornøyd med tabellposisjonen. Vi er ikke helt fornøyd med spillet. Det er en del forbedringspotensial. Vi ønsker alle hjertelig velkomne til kamp søndag, sier Teigen, før han kommer med en helt spesiell invitasjon:

- Vi ønsker selvsagt Vegard Hansen spesielt velkommen til kamp på Grorud, sier Teigen.

Vegard Hansen har derimot en litt skuffende nyhet til Grorud-fansen.

- Jeg er dessverre opptatt søndag, sier Hansen til Dagbladet.

- Hva tror du om Grorud - Finnsnes?

- Finnsnes har hatt en dårlig sesong, Grorud har noen spennende spillere, sier Hansen.

Færre travløp

Mjøndalen-trener lover derimot å komme tilbake ved en seinere anledning. Denne helgen spiller Mjøndalen selv viktig kamp mot serieleder Bodø/Glimt i OBOS-ligaen.

Vanligvis ser Hansen flere 2. divisjonskamper hver uke. For eksempel forrige lørdag fikk Hansen med seg både Kjelsås - Asker og Skeid - Alta.

- Ja, jeg ser mange kamper i løpet av en sesong. Jeg synes det er trivelig på arenaer i 2. divisjon. Det handler om å følge med på spillere og å se fotball. Det er en del av jobben min. Stort sett kan det bli fotball hver helg, sier Hansen.

Han fortsetter:

- Jeg skjønner godt at Malin ikke var sånn kjempeinteressert i fotball i Oslo. Det ble litt mindre fotball på meg i helgene da vi var sammen. Da ble det vel stort sett annenhver helg, sier Hansen.

- Og det blir færre travløp på deg framover?

- Ja, det stemmer nok. Jeg synes det var artig på travløp og det er en fascinerende sport. Det er likevel ingen hemmelighet at det blir færre travløp på meg framover. Det er mange av de samme folkene i fotballen og ved travbanen, sier Hansen.

Mjøndalen (22p) - Bodø Glimt (36p) spilles klokka 18 lørdag.

- Glimt er gode og det er nok liten tvil om at de rykker rett opp. Vi har hatt en litt skuffende sesong med variable resultater, men på hjemmebane er vi optimister, sier Hansen, som etter praten med Dagbladet sender en SMS.

«Skulle gjerne vært på Grorud-kamp søndag, men må prioritere OBOS-runden. Du får hilse Rolf og beklage».

PS: Malin Berås sa følgende til Dagbladet da bruddet ble kjent: - Avstanden ble dessverre for stor. Vi ville forskjellige ting. Vegard er en fin fyr, men ønsket ikke progresjon. Vi er enige om at dette var den beste løsninger, og avslutter som venner.

MONTÉ: Malin Berås i aksjon. Foto: Privat
MONTÉ: Malin Berås i aksjon. Foto: Privat Vis mer