Nystrøm pepet inn på banen

Så senket han LSK etter noen sekunder.

MARIENLYST (Dagbladet.no): Strømsgodset - Lillestrøm 2-1.

Aldri har nok misfornøyde tilrop over et bytte snudd raskere til genierklærende hyllest av en trener, som da Ronny Deila tok av en frisk og kreativ Stian Ohr til fordel for mindre meritterte Steffen Nystrøm.

For raskere innbytteruttelling enn det den tidligere Moss-spilleren fikk, har man vel knappest sett på noen fotballbane, uansett nivå.

Vel og merke hadde han marginene på sin side i en typisk femti/femti-duell med midtstopper uten sikring, men Nystrøm fikk med seg ballen og hadde fri bane mot Moldskred.

Godset-kantspilleren virket fast bestemt for å gå for kraft framfor plassering og brant til. Skuddet var ikke uoverkommerlig for en ellers eminent Moldskred, men ballen snek seg likevel under LSK-keeperen og trillet rolig over streken til 2-1 for hjemmelaget.

- Det kan ha tatt kanskje ti sekunder fra ballen kom i spill til jeg scoret. Jeg brukte ett touch på å få med meg ballen og fra 14-15 meter forsøkte jeg å treffe mål med et hardt skudd. Det var veldig deilig å se ballen gå i mål selv om den var borte i keeper, forklarer Nystrøm om sitt første tippeligamål som knapt kunne ha blitt scoret raskere.

Provosert av pipingen

- Jeg må medgi at jeg ble provosert da jeg hørte pipingen fra tribunen. Det skal jubles uansett når Strømsgodset spiller på hjemmebane. Stian Ohr gjorde en grei opptreden, men Steffen Nystrøm er en spiller som har fortjent å få spille, og han grep muligheten godt, forklarer Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Nystrøm pepet inn på banen

For 2-1 skulle stå seg kampen ut, og dermed tok drammenserne sin fjerde hjemmeseier så langt denne sesongen.

- Jeg fikk med meg pipingen, ja, men Stian var nok sliten, og det er uansett Ronny som bestemmer, sier Steffen Nystrøm.

Kom fra god opplevelse

Lillestrøm kom til Drammen i poengnød på tross av en god opplevelse mot bortesvake AaFK før Tippeligaen gikk ut kollektiv EM-pause.

Det var imidlertid et lag med helsvart bortestatistikk som gjestet Drammen lørdag. Samtlige av «kanarifuglenes» ni poeng er hentet på hemlig Åråsen-gress.

Det så heller ikke ut til at LSK hadde all verdens tro på poengfangst på Marienlyst dersom man tar utgangspunkt i det innledende kvarteret.

Vertene fra Drammen dominerte i både banespill og sjansestatistikk, og Lillestrøm så ut til å slite med å venne seg til uvant kunstgress.

Det var derfor mot spillets gang da Arild Sundgot luktet en elendig klarering, som til overmål gikk mot eget mål, da Olivier Occean fikk et skudd blokkert.

SNUDDE KAMPEN: Fredrik Winsnes scoret Godsets første mål, så kom Steffen Nystrøm inn på banen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
SNUDDE KAMPEN: Fredrik Winsnes scoret Godsets første mål, så kom Steffen Nystrøm inn på banen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Lillestrøms mestscorende gjennom alle tider viste ingen nerver eller nåde alene med Espen Johnsen, og satte ballen opp i nærmeste hjørne.

Sløste

Dette var åpenbart vitamininnsprøytningen de gule og svarte fra Romerike trengte, for ikke lenge etterpå kunne gjestene både to- og tredoblet ved henholdsvis Essidiri, som ble nydelig frispilt av Mouelhi, og Occean som fikk vendt opp og skutt på femmeteren.

De bortsløste sjansene skulle slå tlbake på gjestene, for drøye ti minutter før pause fikk vertene frispark 25 meter fra mål.

Godsets ballsentral på midten skulle bevise til gangs at han kan mer enn å strø lekre pasninger til lagkameratene da ha tok tilløp mot ballen.

Trønderen strakk venstrevrista og klinket til hardt og lavt og ballen fant veien gjennom et hull i forsvarsmuren og ned i keeper Lars Ivar Moldskreds venstre hjørne helt inne ved stolpen.

Moldskred, som måtte kalles til tjeneste da førstekeeper Otto Fredriksson skadet seg under oppvarming, var synlig dekket og kunne ikke klandres nevneverdig for den at den presise dødballen fikk kjæle med nettmaskene.

- Det var et ordentlig kanontreff, og et langskudd i dobbel forstand. Det ble jobbet godt foran keeper og ballen snek seg inn der den skulle, forteller Fredrik Winsnes om frisparkscoringen som sendte Godset inn i kampen igjen med full styrke.

Kampen jevnet seg ut igjen etter dette, og spillet bølget fram og tilbake både før og etter pausesignalet til dommer Terje Hauge.

Men da Nystrøm og Godset gikk opp i ledelsen, gikk LSK opp i limingen. Og bare et sjansesløsende hjemmelag anført av en god, men ineffektiv Mattias Andersson, hindret en langt mer komfortabel seier.

- Scoringene kommer. Det er ikke noe stress, smiler Mattias Andersson på spørsmål om sjansesløsingen mot slutten av kampen.

Mer trøbbel for LSK

- Vi trenger selvtillit, og vi trenger følelsen av mestring. Vi har en veldig god stall, men har ikke helt troen på det vi driver med, medgir LSK-kaptein Frode Kippe etter nok et tap.

- Jeg synes vi gjør en god førsteomgang, men da Godset gikk opp til 2-1 var vi veldig svake. Vi preges nok litt i annenomgang av det sene frisparkmålet før pause, sier Kippe.

Han mener man ikke kan forvente at trenerbyttet betyr at ting kommer til å gå av seg selv.

- Det er en annen formasjon, og en annen måte å spille på, men det viktigste er at vi spillerne tar tak og hever oss, påpeker Kippe.

LSK SLITER VIDERE: Arild Sundgot i kamp med Godsets Glenn Andersen.