Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nyt den norske dominansen mens du kan. Når det gjelder, er svenskene dobbelt så gode som oss

Norges skandaletall er godt nytt for langrennsverden: - Veldig overraskende.

BEST NÅR DET IKKE GJELDER: Petter Northug er omtrent den eneste norske herreløperen som er best når det virkelig gjelder i mesterskap.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEST NÅR DET IKKE GJELDER: Petter Northug er omtrent den eneste norske herreløperen som er best når det virkelig gjelder i mesterskap. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Svenske langrennshelter var både frustrerte og bekymrede etter at Norge dominerte verdenscuprennene på Lillehammer fullstendig, blant annet med sju herrer blant de åtte beste på 30 km fellesstart med skibytte og tolv norske på pallen på herrestafetten.

Derfor ønsker FIS nå å innføre regler som skal begrense den norske dominansen. Det er neppe nødvendig sett i et historisk perspektiv.

Om vi bruker historien som grunnlag for fremtidsspådommene, er det ingen stor grunn til bekymring for våre utenlandske konkurrenter.

At Norge tapetserer seierspallen i sesonginnledningen, er nemlig slik det bruker å være. Når de viktige rennene starter, bruker alt å forandre seg.

I 2000 var det eksempelvis sjudobbelt norsk på verdenscupåpningen på Beitostølen, mens det var åtte nordmenn først i Kuopio året etter. Og hvordan gikk det i minitouren sammenlagt på Lillehammer i fjor? Jo, det ble firedobbelt norsk i kvinneklassen og femdobbelt norsk i herreklassen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?