Nyter livet og frykter ingen

Før var Nina Solheim (25) livredd for motstanderen.

SOGNSVANN/OSLO (Dagbladet): Det førte til dårlige resultater. Nå har hun lært å nyte livet og frykter ingen. Det skal belønnes med OL-medalje.

-  Nina var så redd for å tape. Hun hadde så mye respekt for motstanderen. Det gikk ut over prestasjonene hennes, forteller Michael Jørgensen til Dagbladet. Han er trener og landslagssjef for Namsos-jenta som alene representerer de norske fargene i taekwondo under OL i Aten om tre uker.

Nina Solheim vet godt hva treneren sikter til.

Gråtkvalt

For da hun skulle ta EM-gull på Lillehammer i vår, fikk hun grisebank av nederlandske Charmie Sobers i første kamp. Gråtkvalt og utslått måtte hun se resten av mesterskapet fra tribunen. Respekten for motstanderen ble for stor. Det var da Solheim og trener Jørgensen måtte handle.

-  Vi var nødt til å gjøre noen grep. Jeg vet at når jeg skal prestere, må jeg bare konsentrere meg om meg selv. Ikke om alle de andre, forteller 25-åringen.

På ei kampmatte ligger hun godt plassert og koser seg med drøssevis av jordbær fra Dagbladet. Nina Solheim lover at livet fram mot OL også skal nytes maksimalt.

-  Angrer ikke

-  Jeg skal trene og gjøre det jeg har lyst til. En konsert hadde vært tingen for å koble helt av. Jeg liker musikk og hører for det meste på R&B, forteller hun.

I etasjen over sitter journalister og fotografer fra alle mulige medier. De vil snakke med henne før hun stenger døra og vil være for seg selv.

-  Nina skal skjermes for media. Derfor er dette det siste møtet med henne før vi reiser til OL, opplyser pressesjef Gro Eide.

Forventinger

Fra å være en vanlig idrettsutøver har overgangen til å bli OL-håp og toppidrettsutøver medført mye oppmerksomhet for Solheim. Hun merker selv kjøret. Men 25-åringen mistrives ikke som norges beste taekwondo-utøver.

-  Det er faktisk ikke så mange ulemper med å være god. Foruten forventningspresset da. Men det skal jeg selv styre heretter, lover hun og tenker seg godt om.

-  Har opplevd noen morsomme greier den siste tida. Når folk kommer løpende mot meg for å vise hvordan man tar et flyvespark, må jeg le. Jeg blir mest skvetten av folks utrolige påfunn, sier hun og slipper latteren løs.

Har ikke respekt

I Aten skal også Nina Solheim smile. Men bare én ting er godt nok for 25-åringen der nede. Den planen har hun landslagstreneren spikret sammen.

-  Nina skal ta styringen selv i alle kampene selv om om hun skulle lede med mange poeng på motstanderen. Det skal resultere i medalje, konkluderer Jørgensen.

Og frykten for at duoen ikke skal lykkes i OL er glemt for lengst.

-  Vi fjerner oss fra det som er skummelt. Det er bare det som er positivt som er godt nok for oss. Etter hver treningsøkt skriver vi dagbok hvor kun det positive blir omtalt. Vi er så godt forberedt at vi ikke vil møte på noen overraskelser i Aten, røper han.

Nina selv er fryktløs og tenker ikke på hva som kan gå galt. Og til sist:

-  Jeg angrer ikke på at jeg gikk ut og sa at jeg skulle ta medalje i OL. Det er realistisk. Jeg gleder meg virkelig til å reise ned nå, avslutter hun.

-  Råsterk i benken

67 kilo tunge Nina Solheim er knallsterk også i benkpress. Solheims maks løft ligger på 75 kilo. Det er åtte kilo mer enn hennes kroppsvekt.

-  Hun er den best trente av alle jentene i taekwondo. Etter det jeg har registrert løfter de andre i verden rundt 40 til 50 kg. Nina er råsterk i benken, forteller landslagstrener Michael Jørgensen til Dagbladet.

Nina Solheim

Født: 4. august 1979.

Klubb: Namsos Taekwondo-klubb.

Meritter: VM-bronse (2001), sølv i US Open 2003, gull i

Nederland Open 2004. Vant prøve-OL i Aten. Har vunnet tre kongepokaler.

<B>KOSER SEG FØR OL:</B> Nina Solheim (25) er den best trente av alle jentene i taekwondo, men nå ...
... skal hun slappe av og nyte livet fram mot OL.