Premier League

Nytt angrep: - Forvirring

Profiler i diskusjon på Sky Sports i England. Mener Solskjær har bidratt til «forvirring» og «såpeopera» rundt Uniteds straffespark.

TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en svært god sesongstart mot Chelsea. Etterpå har det vært litt flere skjær i sjøen. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en svært god sesongstart mot Chelsea. Etterpå har det vært litt flere skjær i sjøen. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Manchester United - Crystal Palace 1-2

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne lagt bråket rundt straffesparkene dødt med seier over Crystal Palace lørdag. I stedet bommet Marcus Rashford fra ellevemeteren - og United tapte 1-2.

Nå fortsetter debatten for fulle mugger rundt Solskjærs utgangspunkt for straffene: At klubben har to straffeskyttere - Rashford og Paul Pogba - og at den som har mest selvtillit der og da, tar straffesparket.

KRITISK: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er blitt skapt usikkerhet og forvirring rundt straffesparkene i Manchester United. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er blitt skapt usikkerhet og forvirring rundt straffesparkene i Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sky Sports i England oppsto det søndag ettermiddag en ny debatt rundt Uniteds straffer. Og Solskjær må tåle mer kritikk.

Kritisk

Fotballekspert og tidligere United-spiller Gary Neville er kritisk etter Rashfords bom. Det er det andre straffesparket Manchester United misbruker. Først gjorde Pogba det mot Wolverhampton mandag.

- Straffemissen er sannsynligvis uunngåelig basert på situasjonen som ble skapt den første kvelden (da Pogba bommet mot Wolverhampton). Jeg har ingen problemer med at noen misser på et straffespark. De er vanskelig å sette og keeperne nå til dags er smidige. De gjør hjemmeleksa si og har et kart over hvor det blir skutt.

- Men, fortsetter Neville.

- Jeg synes forvirringen som oppsto den første kvelden, skaper usikkerhet. Og det er problemet. Det var ikke et problem at Pogba misset på straffesparket. Derimot var det debatten som fant sted i forkant av straffen (mellom Pogba og Rashford). Det er ikke ideelt på en fotballbane.

Nettopp det faktum at dette er blitt en stor debatt i Fotball-England, kan ha påvirket Rashford da han gikk fram til ellevemeteren lørdag. Han fikk keeper til å gå feil vei, men skjøt i stolpen. På sidelinja fortvilte Solskjær og visste knapt hvor han skulle ha blikket.

Sjefskribent Andy Dunn i Daily Mirror deltok også i debatten på Sky Sports:

- La oss ikke overreagere etter de to siste resultatene, selv om to straffemisser er en del av det. Men har det skapt unødvendig såpeopera rundt straffesparkene? Ja. Skulle spillerne være påvirket av det? Nei, det er et straffespark. Men jeg er fullstendig enig i at ingen bør lure på at det er treneren som bestemmer hvem som tar straffesparket.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

ESPN-journalist Mark Ogden - som var den første til å melde at Solskjær var aktuell for managerjobben i United - mener Solskjær utviser svak ledelse.

- Det er muligens å trekke det for langt å klandre ham for de to straffemissene. Men Solskjær burde sagt til Pogba: «Hør, Rashford er vår straffeskytter. Når han ikke er på banen, så tar du straffen. Når han er på banen, så er det han som tar det.»

Solskjær har tidligere avvist at det er anarki rundt straffesparkene:

- Det er ikke sånn at jeg har overlatt ansvaret til spillerne. Vi har nominert to. Gjennom sesongen vil du ha kamper hvor Rashford og Pogba ikke spiller. Det er godt for dem å vite at de har tillit. Det er ikke noe anarki og «gjør som du vil». Vi har nominert noen få.

Han får støtte av tidligere spiller, nå ekspert, Robbie Savage:

- Det konstruerte raseriet viser bare at folk leter etter en unnskyldning for å slakte United, skriver han i sin spalte i Daily Mirror lørdag.

Uakseptabelt

1-2-tapet for Crystal Palace på Old Trafford er uakseptabelt 365 dager i året. Allerede etter tre runder ligger United fem poeng bak serieleder Liverpool.

Søndagens engelske aviser fokuserer først og fremst på rasismeangrepene på Rashford etter at han bommet fra ellevemeteren. Mandag skjedde det samme med Pogba på sosiale medier.

Solskjær var rasende på pressekonferansen etter Palace-kampen:

- Vi snakket om dette før helga. Igjen: Det er ikke til å tro. Vi må stoppe dette. Hvis det fortsetter, har jeg ikke ord. Vi har hatt alle disse kampanjene mot rasisme. Folk skjuler seg bak skjulte identiteter på sosiale medier. Det er galskap at vi snakker om dette i 2019.