ENTERTAINER:  Anja Hammerseng-Edin bød på et par reale lekkerbiskner da Norge vant stort mot Russland i firenasjonersturneringen i Drammen i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ENTERTAINER: Anja Hammerseng-Edin bød på et par reale lekkerbiskner da Norge vant stort mot Russland i firenasjonersturneringen i Drammen i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Nytt Anja-show da Norge smadret Russland

Håndballjentene kontret Trefilovs jenter i filler.

DRAMMEN (Dagbladet): Norge - Russland 32-24 (17-11).

Norge smadret Russland, mye takket være en ny keeperhelt. Silje Solberg fikk sjansen fra start i dag, og tok godt vare på den. Katrine Lunde ble sittende på benken hele kampen, mens Solberg tok nesten halvparten av de russiske skuddene.

Hun vartet også opp med et par utsøkte kontringspasninger.

Krydderet i kampen sto ikke overraskende Anja Hammerseng-Edin for. I dag med en baklengs flyverscoring og et innspill mellom beina. Begge i kombinasjon med Heidi Løke.

Russland er ikke kvalifisert for VM i Serbia som starter om en uke. Nå er de i ferd med å bygge opp laget igjen, med brumlebamsen Jevgenij Trefilov tilbake ved roret. Han har fortsatt litt å jobbe med, om vi skal dømme ut fra kveldens kamp.

Kontringene kom Mot Nederland i går sleit Norge med forsvarsspillet. Det førte igjen til færre redninger og kontringsmuligheter.

Mot Russland i kveld var situasjonen en ganske annen. Forsvaret hjalp Silje Solberg til mange gode redninger. Mens det ble to norske kontringsmål i hele kampen mot Nederland, scoret de sju på kontra bare i første omgang mot Russland.

Fem av de første ti norske målene kom på kontringer. På det meste var Norge oppe i en åttemålsledelse 15-7 etter en varmesøkende pasning fra Silje Solberg til alltid løpsvillige Camilla Herrem, som lurte ballen inn under den russiske målvakten. Det så ut til å kunne bli kveldens lekreste og frekkeste norske mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men så gikk det under to minutter før Anja Hammerseng-Edin åpnet skuffen hvor hun har triksene få andre kvinnelige spillere tør prøve på. Flyverpasningen kom fra Heidi Løke, og Hammerseng-Edin roterte 180 grader i lufta og kastet ballen baklengs i mål til 16-8.

I går scoret Anja etter en piruett og lobb i omtrent samme bevegelse. I dag var det altså flyver'n baklengs. Fortsetter hun å levere en sånn per kamp framover, er tv-underholdningen sikret hele veien til jul.

Ny keeperhelt Det er også god underholdning i - og sterk tradisjon for -  gode, norske håndballkeepere. Silje Solberg fikk fortsette i målet etter pause, og fortsatte å ta omtrent annethvert skudd fra russerne.

Hun serverte også en kopi av kontringspasningen til Herrem fra første omgang, og denne gangen var trickavslutningen til kantspilleren enda mer finurlig.

Tonje Nøstvold kom inn til sin første landskamp siden OL-finalen i 2012, og fikk etter hvert skutt på seg selvtillit, og satte inn flere sjumetere for Norge.

Anja Hammerseng-Edin hadde mer moro å by på, igjen i kombinasjon med sin gamle lagkamerat fra Gjerpen, Heidi Løke. 26-19 til Norge scoret Løke fra strek etter et innspill fra Anja som spratt ballen mellom sine egne bein.

Spennende ble kampen aldri. Til det løp de norske jentene fra russerne for mange ganger. Ved et par anledninger i andre omgang var ledelsen oppe i ni mål.  Til slutt skilte det åtte mål.

I morgen spiller Norge siste kamp i firenasjonersturneringen i Drammenshallen mot Sør-Korea.