Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt år, gamle feil

RBK-Sparta Praha 3-2. Nils Arne Eggen er overbevist om at Erik Hoftun (35) får en ny vår. Da er det fint at det er tre måneder til april.

MASPALOMAS (Dagbladet): For RBK-kapteinen stormet ikke inn i det nye fotballåret. Han ble forbigått, fraløpt og knotet det til for seg sjøl. Men Erik Hoftun hadde ikke vært den kjempen han er om han ikke hadde hatt sjølironi på egne mangler i januar.

Kall det gjerne sjølironi i slow motion.

-  Farten min skal ikke bli noe tema denne sesongen, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

-  Det er i hvert fall meningen. For jeg skal bli hurtigere - jeg må det. Jeg er nemlig lei av å høre om det.

Men Erik Hoftun skjønner at mangelen på fart blir nevnt i dag. I litt mer enn en bisetning. Og da han får spørsmål om å si noe om scoringene, svarer han tørt:

-  Våre, eller?

-  Det der (farten til Hoftun) er ikke noe problem, sier Nils Arne Eggen.

-  Det løser seg skal du se.

 MIN SKYLD:  Ingen tvil om at Erik Hoftun tar på seg skylda. Han var mer eller mindre aleine om skylda på begge RBKs baklengsmål - og må tåle yttterlige snakk om at han ikke lenger har fart som holder. Foto: Arnt E. Folvik
MIN SKYLD: Ingen tvil om at Erik Hoftun tar på seg skylda. Han var mer eller mindre aleine om skylda på begge RBKs baklengsmål - og må tåle yttterlige snakk om at han ikke lenger har fart som holder. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Perry hovedtrener

Nils Arne Eggen satt på tribunen da Erik Hoftun ble rundet og lagde straffespark. Han satt der da kapteinen driblet som sistemann også og Sparta Praha scoret sitt andre mål på sin andre gavepakke fra Hoftun. Men etter redusering fra Daniel Braaten var han nede på sidelinja da den andre omgangen startet.

Han kunne ikke holde seg unna.

-  Jeg ser bedre oppe på tribunen, sier Eggen.

-  Men det er fint å være nede også. Og når jeg er der snakker jeg med Perry (Per Joar Hansen).

-  Det er jo han som er hovedtrener.

Fått beskjed

Alle RBK-trenerne - de er fire stykker - var skjønt enige om denne januar-selvfølgen i går kveld: Rosenborg har mye å gå på. Men når det er sagt er det grunn til å skryte litt også. Snuoperasjonen fra 0-2 til 3-2 mot Sparta Praha var sterk.

-  Og det beste av alt var at vi fortsatte å angripe på 3-2, sier Nils Arne Eggen.

-  Angrep er jo det beste forsvar. Og det er fart i laget nå sjøl om det var mye fommel i starten av kampen.

-  Vi hadde godt trøkk framover.

I samme setning som Nils Arne Eggen snakker om en ny Hoftun-vår, gir han Roar Strand den samme årstida. Det var lettere å forstå i går kveld - Roar Strand var Rosenborgs beste. Og samtidig forteller han Dagbladet at ingen kan føle seg trygge i Rosenborg.

Og at enkelte har fått klar beskjed.

-  Fredrik Winsnes har fått en måned på å vise at han er den jeg tror og mener han er, sier Eggen.

Vet for lite

-  Og når det gjelder Harald Martin Brattbakk har jeg sagt at han må få en dimensjon til skal han ha en sjanse. For det er mange gode spillere i Rosenborg nå - konkurransen er veldig stor.

-  Og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem. Der vi er nå vet jeg for lite om de nye til å kjenne de idelle bevegelsene for laget.

Daniel Braaten og Alexander Ødegaard er i utgangspunktet førstevalg på RBK-kantene. Men i går kom Øyvind Storflor inn før matchvinner Brattbakk og viste at han tar konkurransen på alvor. Og på midtbanen - der RBK vurderer å forsterke med enda en spiller - finnes det seks mann med store ambisjoner.

Hvilket betyr at systemkonsulent Eggen og hovedtrener Per Joar Hansen er så blide som bildet viser.

SNUDDE: 0-2 ble til 3-2, og Per Joar Hansen (t.v.) og Nils Arne Eggen kunne glede seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media