Clas Brede Bråthen

Nytt bråk:
- Lav tillit

Ordkrigen mellom Clas Brede Bråthen og Alf Tore Haug fortsetter etter at sistnevnte trakk seg fra stillingen som leder for hoppkomiteen tidligere i dag. Bråthen bekrefter at han har lav tillit til Haug.

LANDSLAGGSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LANDSLAGGSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med NTB forklarer Haug at hovedårsaken til at han trekker seg er belastning som følge av konflikten med Clas Brede Bråthen.

En nylig telefonsamtale med de to ble utslagsgivende:

- Etter en svært ubehagelig telefonsamtale på cirka to timer med Clas Brede Bråthen opplevde jeg ingen vilje fra Bråthen til å legge denne saken bak seg. Derfor har jeg konkludert med at det ikke er mulig å fortsette som leder av hoppkomiteen, sier Haug til NTB.

Han fortsetter:

- Dette har vært en særdeles krevende periode langt fra det jeg kunne være forberedt på og som jeg trodde var mulig da jeg tok på meg vervet som tillitsvalgt leder for hoppkomiteen.

Til Dagbladet forteller Haug at han ikke vil kommentere telefonsamtalen ytterligere.

TREKKER SEG: Tidligere leder i hoppkomiteen Alf Tore Haug .Foto: Geir Olsen / NTB
TREKKER SEG: Tidligere leder i hoppkomiteen Alf Tore Haug .Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Uenig

Dagbladet har vært i kontakt med Clas Brede Bråthen onsdag ettermiddag. Han bekrefter at de to nylig hadde en samtale hvor de snakket om samarbeidet mellom ledelsen og hoppkomiteen.

- I den samtalen var jeg tydelig på at vår tillit til han som leder var svært lav. At han på bakgrunn av den samtalen har valgt å trekke seg som leder fra hoppkomiteen - er helt og holdent hans egen avgjørelse. Men samtidig er det etter min mening en styrke for norsk hoppsport at vi nå får inn en ny leder av hoppkomiteen som kan rette blikket framover og ta tak i de mange små og store utfordringene vi står overfor, skriver Bråthen i en SMS til Dagbladet.

Ekkel opplevelse

I kjølvannet av at den lenge pågående konfliktene nå blusser opp igjen, sier Bråthen at han har vært forberedt på at Haug kunne trekke seg fra vervet i lang tid.

- Alf Tore har vært leder for hoppkomiteen i den mest turbulente perioden norsk hoppsport har hatt. Det har preget hele samarbeidet. Det er ikke bare i mediesaken konflikten har pågått, det har vært lengre enn det, sier Bråthen til Dagbladet.

Bråthen forklarer at han forstår at saken har vært belastende for Haug, og at han også har fått kjent på trykket de siste månedene.

NY JOBB: Clas Brede Bråthen har fått jobben som midlertidig landslagssjef i hopp. Video: NTB. Vis mer

- Det er ikke noe tvil at det er en opplevelse jeg ikke unner noen. Og jeg håper at vi i framtida slipper å se den type personalbehandling. Ikke bare i idretten, men generelt sett, sier Bråthen.

Landslagssjefen er tydelig på at til tross for konflikten, så har hoppsporten samlet sett gått gjennom et stort løft den siste tida.

- Det er en styrke at vi som gren klarer å stå sammen slik vi har gjort. Og så klarer vi å linke det enda mer sammen med den nye ledelsen. Så håper jeg vi kan rette blikket framover.

- Tror du det blir enklere uten Alf Tore?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Bråthen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer