Nytt curlingtap for Trulsen & Co.

Finland ble for gode.

Finland - Norge 7-3. Pål Trulsen er regjerende olympisk mester i curling. Håpet om å forsvare gullmedaljen fra Salt Lake City svinner imidlertid etter tapet for Finland lørdag.

Den olympiske curlingturneringen har på ingen måte forløpt som de regjerende mesterne hadde håpet og trodd. Nederlaget for Finland var det fjerde på sju kamper.

Norge åpnet riktig bra i det som ble en meget jevnspilt kamp. Med ett unntak ble det aldri tatt mer enn ett poeng i noen omgang. Unntaket var den femte omgangen, der Trulsen og hans menn gjorde et par fatale misser.

Det utnyttet finnene maksimalt og tok tre verdifulle poeng. Dermed var det hele i realiteten avgjort. Trulsen, Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger og Lars Vågberg klarte aldri å spille seg inn i kampen igjen.

Finland innkasserte sin femte seier i turneringen og er langt på vei klar for semifinale. Det samme er trolig USA og Storbritannia.

Dermed ser det ut til å bli et bikkjeslagsmål om den fjerde og siste plassen. Samtlige lag har to kamper igjen å spille.

Lørdag fikk Pål Trulsen & co. kjærkommen hjelp fra Italia, som slo Canada i sin kamp med knappest mulig margin. Med kanadisk seier ville veien til semifinale blitt veldig lang for de norske gutta.

I øyeblikket har Canada og Italia fire seirer og tre tap. Norge, Sverige og Sveits har tre seirer og fire tap. Samtlige kan knipe den fjerde billetten til semifinalen. Mest sannsynlig vil det bli spilt playoff-kamper om retten til avansement.

Til Norges fordel taler det at søndagens to avgjørende kamper spilles mot New Zealand og Tyskland, som begge er sjanseløse på avansement og ikke har noe å spille for.

(ANB)

SEMI-HÅPET SVINNER: Pål Trulsen og Norge har slitt i OL.