Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt dødsfall ryster sykkelsporten

Daan (22) døde etter lørdagens hjerteinfarkt.

DØDE: Daan Myngheer stoppet drøye to mil fra mål på den første etappen av Critérium International. Til tross for hurtig medisinsk assistanse, døde belgieren av hjerteinfarktet mandag kveld. Foto: Jean-Marc Hecquet/Roubaix Lille Metropole.
DØDE: Daan Myngheer stoppet drøye to mil fra mål på den første etappen av Critérium International. Til tross for hurtig medisinsk assistanse, døde belgieren av hjerteinfarktet mandag kveld. Foto: Jean-Marc Hecquet/Roubaix Lille Metropole. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Kun ett døgn etter at beskjeden om at Antoine Demoitié døde på grunn av skadene han pådro seg da han ble påkjørt av en motorsykkel i Gent-Wevelgem, kom en ny trist beskjed.

• Les også: Døde etter påkjørsel under Gent-Wevelgem

Daan Myngheer fikk hjerteinfarkt inne i ambulansen under lørdagens fellesstartetappe i Critérium International. De første rapportene gikk ut på at belgieren var utenfor livsfare. I løpet av helga snudde imidlertid rapportene for rytteren, som var lagt i kunstig koma.

Natt til tirsdag kom den tunge beskjeden om at Myngheer nå er død. Belgieren ble dermed kun 22 år gammel.

To belgiske dødsfall Laget hans, Roubaix Lille Metropole, bekrefter dødsfallet på sin Facebook-side.

 - Det er med vondt hjerte at vi må meddele at Daan har tapt kampen. Han kjempet som en ekte helt, men tapte kampen. Han døde på sykehuset i Ajaccio rundt klokka 19.08, i nærværet av hans foreldre, hans søster Fleur og hans partner Emely. Alle våre tanker går til foreldrene, hans søster Fleur, hans partner Emely og resten av familien, skriver laget.

 - Dette er triste dager for belgisk sykkelsport. Først Daan, og så dødsfallet til Demoitié. Det er uforståelig, sa lagets manager, Daniel Verbrackel til sporza.be mens Myngheer fremdeles kjempet for å overleve.

Mistet livet - reddet liv Laget skriver at Myngheer vil donere vekk organene sine, slik også Demoitié gjorde. Gaetan Bille, en lagkamerat av Demoitié, skrev på Twitter at Demoitiés organdonasjon reddet tre liv.

Dødsfallet er selvsagt tungt å bære for sykkelsporten:

- Sykkelfamilien mister nok et ungt talent. Tankene våre går ut til de nærmeste og Daan Myngheers lagkamerater, skriver kollegene i Trek Segafredo.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Hele Norges coronakart