Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt dopingnederlag for Lance

Armstrongs søksmål avvist av retten i Texas.

KAMPEN FORTSETTER: Lance Armstrongs siste forsøk på å stanse USADAs dopingsak mot ham ble avvist i retten i Texas i dag. Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong
KAMPEN FORTSETTER: Lance Armstrongs siste forsøk på å stanse USADAs dopingsak mot ham ble avvist i retten i Texas i dag. Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong Vis mer

(Dagbladet): Det amerikanske dopingbyrået (USADA) sin sak mot Lance Armstrong fortsetter med full styrke etter at en domstol i dag avviste Tour de France-legendens søksmål mot byrået.

Armstrong mente USADA krenker rettighetene han har ifølge amerikansk lov, og at USADA ikke har myndighet i saken. Det fikk han ikke medhold i, og dommer Sam Sparks forkastet søksmålet som spekulativt, melder AP.

Kan prøve igjen
Sparks forkastet også Armstrongs første forsøk på søksmål i juli, og mente det minnet mer om et PR-stunt enn en reell utfordring av saken USADA har anlagt mot den sjudobbelte Tour-vinneren.

Armstrong må dermed forholde seg til USADAs etterforskning av ham, og har valget mellom å godta sanksjoner (livstidsutestengelse, tap av Tour-seirene) og å delta i USADAs offentlige høring.

Han kan imidlertid også overprøve retten i Texas i en høyere rettsinstans i New Orleans.

Fornøyd USADA
Drøyt to uker etter at Washington Post avslørte at det forelå en formell dopinganmeldelse av Lance Armstrong, bekreftet det amerikanske antidopingbyrået (USADA) at så er tilfelle i en pressemelding.

40-åringen anklages for å brukt doping gjennom store deler av sykkelkarrieren, i tillegg til deltakelse i sammensvergelse til doping. Fem andre sykkelprofiler er tiltalt for å ha medvirket til jukset, deriblant Armstrongs tidligere manager og mentor Johan Bruyneel.

- Vi er fornøyde med at retten i Austin, Texas har avvist Lance Armstrongs søksmål, og med det opprettholdt de etablerte reglene som sikrer utøvernes rettsikkerhet, sier USADA-sjef Travis Tygart i en kommentar til avgjørelsen i dag.

- Reglene har beskyttet utøvernes rettigheter i USADA-saker i over et tiår, og vi ser fram til en offentlig høring i denne saken når den tid kommer, sier Tygart.

USADA vil føre et større antall vitner, som under ed vil knytte Lance Armstrong til omfattende dopingjuks gjennom flere år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media