Nytt drømmemål da Start snudde til seier

Årets mål, Stokkelien?

HELT IGJEN: Mads Stokkelien var lenge usynlig, men vartet opp med et mål av de sjeldne da Start snudde fra 1-2 til 3-2 hjemme mot Sandefjord i kveld.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
HELT IGJEN: Mads Stokkelien var lenge usynlig, men vartet opp med et mål av de sjeldne da Start snudde fra 1-2 til 3-2 hjemme mot Sandefjord i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Start — Sandefjord 3-2 (1-2)

Én ting kan ingen ta fra Start anno 2009:de står på og de gir seg ikke før dommeren sier takk og god natt.

Mot Sandefjord så vandringen i skyggenes fotball-dal lenge ut til å fortsette, men så dukket kometen Mads Stokkelien opp og klinket inn en ny «Årets mål-kandidat».

Geir Ludvik Fevang plasserte straffesparket sikkert i hjørnet fem minutter før slutt og sørget for at Start igjen kan se oppover på tabellen.

Etter en laginnsats det står respekt av.

-I dag var veldig godt å vinne. Vi som kjenner gutta ser at de vil, men at det lugger litt i begynnelsen. Gutta jobber så bra, og får til slutt betalt for dette, sier Knut Tørum.

På tross av en svak førsteomgang var hordaleningen stolt etter kampslutt.

- Jeg er både fornøyd og imponert over det guttene leverte i dag. Vi er gode i forsvarsspillet og vinner veldig mange dueller. Dessuten angriper vi veldig smart, sier Start-treneren.

Lekk bakover
De sto lenge frem som Tippeligaens solskinnshistorie, men med cup-exit mot lille Løv-Ham og total avkledning mot Stabæk har Start gått seg inn i svarteste fotball-natta.

For å si det slik; i førsteomgang lette de fortsatt etter lyset.

De første førtifem på Sør Arena viste at Start-sjef Knut Tørum ikke har fått skikk på det defensive i løpet av uka: de gule og sorte lakk fortsatt som ei sil.

Ti minutter var spilt da Fenan Salcinovic dro seg inn i banen fra venstre og klinte til. Skuddet gikk i stolpen, ut i ryggen på Start-keeper Kenneth Høie og rullet i mål på neste komisk vis.

Start hadde ballen mye, men evnet ikke å spille seg til klare målsjanser. Fevang og Bolaños kombinerte ofte småpent, men skuddene på mål kom aldri.

Det måtte en dødball og en koloss som Bård Borgersen til for nettsus og jubel for Start.

Innlegget fra høyre var hardt og presist og en helt uanmeldt Sandefjord-siesta gjorde at Bård Borgersen fikk løpe seg helt fri. Fra fire meter kunne han enkelt styre inn utlikninga i korthjørnet med hodet.

Da hjemmelaget så lyset og tre poeng i tunnelen, glemte de derimot at flere baklengs ville vanskeliggjøre den oppgaven.

Ny markeringssvikt
Overlegget fra 40 meter burde vært stanget bort. I stedet fikk fotballkloke Erik Mjelde løpe helt uforstyrret inn bak Start-forsvaret og stupe inn ny Sandefjord-ledelse.

MJELDE-SCORING: Erik Mjelde lurte seg inn på bakre stolpe og stanget inn 2-1 til Sandefjord. Start våknet tidsnok til å redde tre poeng. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
MJELDE-SCORING: Erik Mjelde lurte seg inn på bakre stolpe og stanget inn 2-1 til Sandefjord. Start våknet tidsnok til å redde tre poeng. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Hjemmelaget flyttet opp flere spillere mot slutten av omgangen, men kom ikke nærmere utlikning enn flere coner-forsøk fra Borgersen.

Geir Ludvik Fevang ropte på straffe etter en liten dytt i ryggen minuttet før pause, men Brage Sandmoen vinket, tilsynelatende korrekt, spillet videre.

- Dette er et lag vi skal slå, og det skal vi vise i 2.omgang, sa Start-sjef Knut Tøum da lagene gikk til pause.

Ny Stokkelien-perle
Det første kvarteret etter sidebytte så det absolutt ikke ut til at Knut Tørums formanende ord hadde satt spor hos de elleve i gult. Sandefjord var nærmere 1-3, enn vertskapet var utlikning.

Så våknet makrellen.

Anført av unge Mads Stokkelien, som inntil da hadde vært en bleik, tam og nærmest usynlig utgave av den lekne og kreative målscoreren han har vist seg fram som.

Så tok han altså frem det som etterhvert har blitt signaturen: mål fra den aller øverste hylla
.

Trykket mot Sandefjordmålet ble etter hvert massivt. Corner på corner, sjanse på sjanse.

Med et kvarter igjen var det slutt og natta for Sandefjord og Espen Bugge Pettersen.

Cristian Bolaños dro seg fint ned til dødlinja og chippet ballen etter læreboka mot bakre stolpe. Der ladet Stokkelien kanonen og banket til på hel volley. Bugge Pettersen var sjanseløs på ballen som sneik seg inn i hjørnet.

Fem minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum da Cristian Bolaños ble lagt i bakken og dommer Sandmoen helt korrekt pekte på straffemerket.

Geir Ludvik Fevang satte trygt inn 3-2 nede i høyre hjørnet.

- Jeg synes ikk vi ble feige, men vi ble slitne og presset langt tilbake på banen, sier Sandefjord-trener Patrick Walker etter kampen.