Nytt EM-tap for Norge

Kroatia vant med fire mål. Nå blir EM-fortsettelsen tung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERN (Dagbladet.no): Norge - Kroatia 28-32. Etter to kamper i EM, har Norge null poeng. Både Kroatia og Russland har fire, og begge er klare for mellomspillet.

Dit kommer også Norge med seier mot Portugal på søndag. Men da får vi bare med oss null poeng, og da er det bare matematikk som kan sende oss til en semifinale. Gjorde som de ville Det kunne se ut som gutta glemte det de gjorde i forsvar mot Russland så fort dommeren blåste i gang kveldens kamp. For Kroatia fikk nærmest fritt spillerom fram til sju meter. Playmakeren Ivano Balic - som vi visste er ekstremt god - styrte alt. Lekre innspill og fem mål før pause. Til sammen hadde Steinar Ege og Ole Erevik fattige fire redninger på 24 skudd i 1. omgang. Det er for dårlig, men også forsvaret må ta en del av skylda for det. Berge skadet Allerede etter fem minutter fikk Norge en skikkelig smell. Christian Berge, som startet kampen i angrep, skadet seg samtidig som han scoret. Han fikk akupunktur behandling på sidelinja, og forsvant etter hvert i garderoben. Mot slutten av 1. omgang kom han tilbake på benken. Men det var ikke derfor målene rant inn mot oss. Berge skulle nemlig bare spille angrep. Forsvaret var rett og slett ugjenkjennelig fra gårsdagens Russland-kamp. I den andre delen av banen var det heller ikke så mye som stemte. Kristian Kjelling scoret sitt første mål etter 24 minutter av kampen. Bedre etter pause Etter pause startet Norge forrykende, og i løpet av et par minutter ble den kroatiske ledelsen kuttet ned fra seks til tre mål - takket være Kristian Kjelling og Ole Erevik. Og Kjetil Strand, som endelig var på banen igjen i et mesterskap. I løpet av de første fire minuttene sørget storscoreren for to mål. Utover i omgangen lå Norge stort sett 3-4 mål bak Kroatia, som er en av gullfavorittene i mesterskapet. Preben Vildalen kom inn etter pause, og forsvarsspillet satt mye bedre de siste 30 minuttene. Men det holdt ikke, og kroatene vant med fire mål.

- I dag ble vi rundspilt i vårt forsvar. Jeg synes vi blir altfor defensive, sa trener Gunnar Pettersen til TV2.- Vi klarer ikke å spille bra i alle fasene samtidig. Hadde vi spilt samme forsvar som i går, hadde vi vunnet, sier Pettersen. Dagbladet.no fulgte dramatikken direkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer