Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt fakkel- angrep

Det er ikke lett å være OL-fakkel i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På nytt har noen forsøkt å slokke den olympiske ilden som er på vei til Sydney. I dag overlevde den nok et kidnappings-forsøk.

En tilskuer kastet seg over fakkelen og dro den fra tidligere surfe-verdensmester Tom Carroll i Kiama sør for Sydney. Den skurkeaktige planen var å kaste fakkelen i havnebassenget - og dermed slokke ilden som har kommet helt fra Hellas.

To ganger tidligere på sin ferd gjennom Australia har fakkelen blitt angrepet. Folk har prøvd å løpe vekk med den og slokke den med pulverapparat. Heller ikke i dag lyktes det å kvele flammen, skriver nyhetsbyrået AP.

Flamme-napperen ble kastet i bakken av Carroll og flamme-sikkerhetsfolk. Deretter ble han fraktet vekk av politiet for avhør.

Over 10.000 løpere er involvert i fakkelstafetten. Ilden ankommer Sydney i morgen, og den skal løpes rundt i OL-byen fram til åpningsseremonien fredag.

FYR MED FLAMME: Her løper OL-minister Michael Knight med fakkelen tidligere i uka. I 100 dager har over 10.000 løpere fraktet OL-ilden rundt om i Australia.