INN MED FORREN: Landslagssjef Lars Lagerbäck landet raskt på Vegard Forren som erstatter da også Tore Reginiussen meldte avbud til Norges hjemmekamper mot Slovenia og Bulgaria. Foto: REUTERS/Florion Goga/NTB Scanpix
INN MED FORREN: Landslagssjef Lars Lagerbäck landet raskt på Vegard Forren som erstatter da også Tore Reginiussen meldte avbud til Norges hjemmekamper mot Slovenia og Bulgaria. Foto: REUTERS/Florion Goga/NTB ScanpixVis mer

Nytt forfall for Lagerbäck. RBK-keeper klar om det blir krise

Norges tredjekeeper Sten Grytebust har meldt forfall.

Landslagssjef Lars Lagerbäck landet raskt på Vegard Forren som erstatter da også Tore Reginiussen meldte avbud til Norges hjemmekamper mot Slovenia og Bulgaria.

Svensken er tvunget til å snekre om forsvaret når nasjonsligaen ruller videre, men han er ikke bekymret.

- Man vil alltid ha alle tilgjengelig, så det er ikke positivt, men det er som det er. Alle er erfarne og har vært landslagsspillere tidligere. Forren har rutine fra internasjonale kamper og er ingen «rookie», sa Lagerbäck på NTBs spørsmål om stoppersituasjonen da han møtte pressen mandag.

Birger Meling og Kristoffer Ajer har vært sikre kort i forsvaret den siste tiden, men er begge ute med skade. Håvard Nordtveit soner suspensjon for rødt kort i kampen mot Slovenia kommende lørdag. Han vil være tilgjengelig til Bulgaria-oppgjøret tre dager senere.

Søndag kveld ble det kjent at heller ikke Reginiussen blir å se for Norge i oktoberkampene. Rosenborg-stopperen har lysketrøbbel. Inn kom Forren, som ikke har vært med landslaget siden november 2016.

KLAR VED KRISE: RBK-keeper André Hansen. Foto:     REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
KLAR VED KRISE: RBK-keeper André Hansen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix Vis mer

- Vi diskutere åpenbart ulike navn, men vi kom raskt fram til at Forren var riktig.

For en uke siden var Even Hovland og Haitam Aleesami også nye forsvarsnavn i Lagerbäcks uttak.

- Jeg er ikke spesielt urolig. Haitam har vært mye med tidligere, mens Forren og Hovland er to erfarne spillere som har spilt utenlands og i internasjonale kamper.

Lagerbäck kunne mandag også fortelle at Norges tredjekeeper Sten Grytebust har meldt forfall. Han satser på at det holder med Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland, men RBKs formsterke André Hansen er på «standby» i tilfelle det blir keeperkrise.