Nytt fransk skadesjokk

Ikke nok med at Zidane og Djorkaeff er usikre, nå kan også en ny nøkkelspiller miste Uruguay-matchen i morgen.

Lite går verdensmestrenes vei for tida. VM startet med tap mot Senegal uten en lårskadd Zinedine Zidane.

Så ble erstatteren Youri Djorkaeff skadd på trening, mens David Trezeguet og Marcel Desailly tok en offentlig krangel om spillestil.

I går kveld kom den siste nedturen for Frankrike-trener Roger Lemerre. Juventus-back Lilian Thuram fikk en smell på leggen i en duell med Fabien Barthez. Han er høyst usikker når Frankrike møter Urguay kl. 13.30 i morgen.

Hittil har det aldrende midtstopperpar Desailly (33) og Frank Lebouef (34) fått pepper, og mange forventer at laget blir kraftig svekket uten høyreback Thuram.

- Vi har ikke tatt noen beslutning. Det kommer helt an på spilleren og hvordan skaden føles. Hvis han virkelig vil spille, kan han trosse skaden. Vi får se i morgen om Thuram spiller eller ikke, sier Lemerre til nyhetsbyrået AP.

I morgen blir det også klart om Frankrike må klare seg en ny match uten playmaker Zidane.

- Zidanes tilstand blir bedre, men ingenting er avgjort med tanke på kampen i morgen, sier Lemerre.

Det samme gjelder for Djorkaeff, som uansett kan måtte vike hvis Frankrike kjører inn en ekstra defensiv midtbanespiller.

Trener Lemerre vil i dag ikke kommentere rykter om at Frankrike skal gå bort fra sitt faste system med tre spisser og en offensiv midtbanemann.

(Dagbladet.no)

FRANSK TRØBBEL:</B> Alt er ikke som det skal være i Frankrike-leiren. Thuram til venstre, Lemerre til høyre.