Nytt gull for Lundanes

Olav Lundanes avsluttet sterkt og vant sitt annet gull i orienterings-VM på hjemmebane. Han vant mellomdistansen foran svenske Gustav Bergman.

NYTT GULL: Olav Lundanes med samboer Ida Marie Næss og sønnen Jacob etter målgang. Fredag tok han sitt andre gull i VM i Spydeberg.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NYTT GULL: Olav Lundanes med samboer Ida Marie Næss og sønnen Jacob etter målgang. Fredag tok han sitt andre gull i VM i Spydeberg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dæhli knep bronsemedaljen med en forrykende avslutning hvor han slo Emil Svensk med ett sekund.

Bergman var sju sekunder foran Lundanes ved siste besøk på arenaen i Spydeberg, men svensken bommet litt på nest siste post, og Lundanes slo ham med 11 sekunder i mål.

- Det er helt ubeskrivelig. Det har vært veldig mange tanker de siste 48 timene, og jeg er ufattelig stolt over å ha snudd hodet og beina slik at jeg står her nå. Jeg gjorde et veldig, veldig godt løp. Kanskje tapte jeg litt på veivalget opp til 12. post, men ellers var det solid og bra, sa Lundanes til NRK.

Han sa at kampen med seg selv og egne tanker etter langdistansegullet onsdag var viktig.

Utladning

- Så klart var jeg fornøyd, det er ikke til å komme bort fra. VM-gull er utrolig stort, så det blir en utladning. Det løpet satt ekstremt i beina i går (torsdag), men da jeg var ute og luftet meg i morges følte jeg at nå er beina der de skal være og at det kunne bli veldig bra, sa han.

Lundanes løp i mål til ledertid som en av de sist startende. Han kunne ikke starte gullfesten før Lucas Basset var i mål, men franskmannen som hadde ligget langt framme underveis viste seg å være sjanseløs både mot ledertiden og mot Dæhlis tredjeplass. Dermed ble det to norske medaljer også på den andre individuelle distansen i VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer