Paralympics 2016

Nytt gull til Norge i Paralympics! Lübbe: - Det er dette vi har jobbet for

Ann Cathrin Lübbe vant dressur.

GULL! Ann Cathrin Lübbe og hesten Donatello under dagens finale. Foto: Caroline Dokken Wendelborg
GULL! Ann Cathrin Lübbe og hesten Donatello under dagens finale. Foto: Caroline Dokken Wendelborg

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): Tirsdag kveld sikret Ann Cathrin Lübbe (45) Norges andre gull i Paralympics. Sarah Louise Rung tok det første.Lübbe og hesten Donatello vant med 72.878 poeng foran danske Susanne Sunesen og svenske Louise Jakobbson Etzner i dressur.Før mesterskapet fortalte Lübbe at målet var medalje, og at det var seks-sju som var med og kjempet i toppen.Men 45-åringen og Donatello holdt hodet kaldt da det hele skulle avgjøres. Lübbe har tidligere tatt med seg blant annet gull både fra Paralympics i Athen og Beijing.- Herregud, det er helt fantatisk. Dette var over alle forventning, jubler lagleder Ingeborg Simense.Selv var det en rørt og stolt Lübbe:- Dette er bare veldig bra. Det er dette vi har jobbet for. Det ble en veldig bra finale. Programmet var bra og arbeidsoppgavene satt. Jeg kan ikke få rost Donatello nok. Jeg var i flytsonen, noe jeg har vært nå. Jeg er kjempefornøyd, sier Lübbe på vei inn til dopingkontroll sammen med hesten Donatello.Lübbe var tidlig ut i finalen - og måtte dermed se én etter én konkurrent forsøke å slå henne.- Hvordan var ventingen?

- Jeg står bare pent og venter jeg, sier Lübbe, flirer og legger til:- Det var kjempespennende. Det var et kjempesterkt felt, så jeg slappet ikke av før det var helt sikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer